OneDrive'da güncellemeler sürüyor!

OneDrive'da güncellemeler sürüyor!

OneDrive dosya paylaşımı konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

Microsoft, internet sitesinden yaptığı bir duyuru ile dosya depolama ve dosya paylaşımı hizmeti veren OneDrive servisi için yeni bir güvenlik güncellemesi yayınladığını ifade etti. Son zamanlarda sistem açıkları konusunda basında yer alan birçok habere dikkat eden firma, yeni ve güçlü bir güvenlik katmanı ile kullanıcılarını korumak istiyor. Eğer iOS veya Android kullanıyorsanız, bu haber sizi ilgilendiriyor.

OneDrive dosya paylaşımı için ekstra korumalar geldi

Amerikalı teknoloji şirketi, bulut depolama sistemine yalnızca ilgili hesabın sahibi tarafından erişilebilen bir katman eklediğini ifade etti. Bu katman, güçlü bir kimlik doğrulama yönteminin aşılması ile veya ikinci bir kimlik doğrulama adımının kullanılması ile açılıyor. Hesap sahipleri, bu sayede, artık daha da güvende.

Normal hesap bilgilerinin dışında fazladan bir koruma alanı daha açan Microsoft, kişiler için hayati derecede önemli olan dosyaların bir adım daha ötede saklanmasına olanak sağlıyor. Peki, bu yeni kişisel alan hangi kontrol aşamalarından oluşuyor:

  • Parmak izi
  • Yüz tanıma
  •  Elektronik posta veya SMS yoluyla gönderilen kod

Microsoft, bunun da ötesinde, kişisel alanda barındırılan bütün kilitli dosyaların ek bir koruma katmanına sahip olduğunu ancak bunlara PC’den veya akıllı telefonlardan kolayca erişilebileceğini söyledi. Android ve iOS kullanıcılarını kapsayan bu çalışma, tamamen hesap sahiplerinin inisiyatifinde olan bir proje. Bir hesap sahibi bu şifrelemeyi kullanmak istiyorsa, cihazının (iOS veya Android) OneDrive için şifreleme yapmasını etkinleştirmek zorunda.

Bu gelişmelerden bağımsız olarak bir duyuru daha yapan yazılım ekibi, OneDrive’ın depolama kapasitesini artırdı. Herkes için geçerli olan bu fırsat sayesinde varsayılan depolama kapasitesi 50 GB’tan 100 GB’a çıktı. Ayrıca, Office 365’e abone olan bütün kişiler, artık, ihtiyaç duyduklarında, yine hiçbir ücret ödemeden, daha fazla depolama alanı kullanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.