“Onkolojide Yeni Tedavi Arayışları Sempozyumu” Ege Üniversitesi'nde düzenlenecek!

“Onkolojide Yeni Tedavi Arayışları Sempozyumu” Ege Üniversitesi'nde düzenlenecek!

26-28 Şubat 2020 tarihleri arasında “Onkolojide Yeni Tedavi Arayışları Sempozyumu” gerçekleştirilecek

EÜ Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi, gelenekselleşen “Ege Onkoloji Günleri” sempozyumlarına devam ediyor. Bu yıl 22.’si düzenlenecek olan sempozyumun ana teması; “Onkolojide Yeni Tedavi Arayışları” olacak. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve  Kanserle Savaş Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayşe Caner ve Tıp Fakültesi Temel Onkoloji Anabilim Dalından  Dr. Ufuk Mert koordinatörlüğünde gerçekleşecek olan sempozyumda, kanserin mekanizmasında rol alan spesifik moleküllerin tanımlanması, kanser immun sistem ilişkisinin daha iyi anlaşılması ve bunlara yönelik spesifik hedef ilaçların ve imunoterapilerin kullanılması ile onkolojik tedavi yaklaşımları konusunda kanser alanında çalışanlara yönelik “Moleküler Biyoloji ve Biyoinformatik” kursu verilecek. 

22.Ege Onkoloji Günleri kapsamında, 26 Şubat 2020 çarşamba günü Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde “Moleküler Biyoloji” ve “İmmunoloji ve Biyoinformatik” kursları düzenlenecek. Kursiyerlere sempozyum sonrası katılım belgesi verilecek. 27 Şubat 2020 perşembe gününde ise sempozyumun açılışı yapılacak. Prof. Dr. Yavuz Anacak’ın açılış konuşmasını yapacağı sempozyumda, Prof. Dr. Ayfer Haydaroğlu için emeklilik töreni programı düzenlenecek. Emeklilik töreninden sonra “Kanserde İmmunoterapi” ve “Kanserde İmmunoterapi: Multidisipliner Yaklaşımlar” panelleri düzenlenecek. Sempozyumun son günü olan 28 Şubat 2020 Cuma günü açılışı, Dokuz Eylül Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Klinik Onkoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. İlhan Öztop’un moderatörlüğünde Kanserde Hedef Tedaviler programıyla başlayacak. Gün içerisinde yer alacak diğer programlar; “Sözel Bildiriler”, “Kanserde İlaç Dışı Tedavi Yaklaşımları 1” ve “E-Sözel Sunumlar” programları olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.