Onlar İzmir'in ateş savaşçıları

Onlar İzmir'in ateş savaşçıları

Orman yangınlarına hazırlar.

Orman yangınları ile mücadelenin en önemli güçlerinden biri olan arozöz ekipleri 15.06.2017 Perşembe günü önemli bir denetleme ve sınavdan geçtiler. İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nün orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan arozözleri ekip ve ekipmanları, motivasyonları ve hareket kabiliyetleri zorlu bir denetleme ve testten geçirildi. Bu testlerden birinde ekipler 3 Dakika gibi kısa bir sürede 150 metrelik bez hortumları sererek temsili alevlere köpük basmayı başardılar.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen denetlemede Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da katılarak ekipleri bizzat denetledi.

Orman Yangınlarıyla Mücadelenin dünyadaki en tehlikeli işler listesinin en üst sıralarında yer aldığını en ufak bir hatanın telafisi mümkünü olmayan acı sonuçlara yol açabileceğini söyledi. Yangınlarla mücadelenin bir ekip işi olduğunu yangın mahallinde bir kişinin yapacağı hatanın diğer ekip arkadaşlarının da canını yakabileceğini söyledi. Ekipman ve teçhizat olarak başta iş güvenliği unsurları olmak üzere tüm donanımın eksiksiz olması ve kullanılması gerektiğini söyleyen Bölge Müdürü Şahin Aybal her şeyin başının disiplin olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.