Onların korona virüs testleri sağlıklı bir şekilde yapılabiliyor mu?

Onların korona virüs testleri sağlıklı bir şekilde yapılabiliyor mu?

CHP Milletvekili Gürer, kamuoyunun yanıt beklediği soruları TBMM gündemine taşıdı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, pandemi döneminde en riskli gruplar arasında yer alan mevsimlik işçiler, mahkumlar ve mültecilere yapılan covid 19 testlerinin sağlıklı yapılamadığı yönündeki tartışmalara açıklık getirilmesi için TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, adı geçen kesimlere korona virüs testlerinin yapılıp yapılmadığını sordu ve yapılıyor ise sonuçları pozitif çıkanların sayısal dağılımlarının illere göre ayrı ayrı açıklanmasını istedi. 

fotograf-006.jpeg

EN RİSKLİ GRUPLAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yayılım hızı grafiklerinde inişli-çıkışlı bir tablo çıkan ve son zamanlarda azalma göstermesine rağmen istenilen seviyeye inmeyen korona virüs salgınının dağılımında en riskli gruplar arasında gösterilen mevsimlik işçiler, mahkumlar ve Suriyeli mültecilerin durumlarına netlik kazandırılması amacıyla Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. 

COVİD 19 TESTLERİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YAPILABİLİYOR MU?

CHP Milletvekili Gürer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği yazılı soru önergesinde adı geçen kesimlere yönelik yapılan Covid 19 testlerinin sonuçlarının ayrıntılı bir şekilde açıklanmasını istedi. 

YANIT BEKLEYEN SORULAR 

Gürer, yanıt beklediği sorular şöyle: 

“ Mevsimlik işçilerin Covid 19 testleri yapılmakta mıdır? Test yapılan mevsimlik işçilerin illerine göre sayısal dağılımı nasıldır? Covid 19 testi pozitif çıkan işçi var mıdır, varsa sayısı kaçtır?

Cezaevinde bulunan mahkûm ve çalışanlar içinde Covid 19 testi pozitif çıkan kişi sayısı kaçtır? Mahkûm ve çalışanlar içinde Covid 19 sebebiyle hayatını kaybeden var mıdır?

Ülkemizde Suriyeli mülteciler ve ikamet eden diğer yabancı uyruklu vatandaşlar içinde Covid 19 testi pozitif çıkan kişi sayısı kaçtır? Suriyeli mülteciler ve diğer yabancı uyruklu vatandaşlar içinde Cavid 19 nedeniyle hayatım kaybeden kişi sayısı kaçtır?

Covid 19 teşhisi konulan ve Covid 19 sonucu vefat edenlerin eğitim, yaş ve cinsiyetlerine göre sayısal dağılımı nasıldır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.