Online Mobilya Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Online Mobilya Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Bütün ihtiyaçlarımız gibi mobilyalar da artık internetten alınabilmekte. Gardıroplar, kitaplıklar, portmantolar kapımıza kadar gelmekte ve bu mobilyaları almak için hiç beklememekteyiz.

Bütün ihtiyaçlarımız gibi mobilyalar da artık internetten alınabilmekte. Gardıroplar, kitaplıklar, portmantolar kapımıza kadar gelmekte ve bu mobilyaları almak için hiç beklememekteyiz.

Tüm bu kolaylıkların yanında online mobilya alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Bunlara dikkat edilmemesi halinde alışverişiniz keyifsiz hale gelebilmektedir.

Online Mobilya Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

1- Ürün Ölçüleri Bilgileri

Ürünlerin açıklamalarının önemine dikkat çeken Adore Mobilya; ürün bilgilerinde ölçüler belirtilmiş olsa da pek çoğumuz ölçüyü gözümüzde canlandıramamaktayız. Böyle durumlarda yapılması gereken şey mobilyayı yerleştirmeyi düşündüğünüz alanın ölçüsünü almak olmalı. Bu ölçülerle kıyaslayarak mobilya alınırsa daha sağlıklı olacaktır.

2- Yanıltıcı Ürün Görselleri:

Yanıltıcı görsellere dikkat! Online mobilya alırken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de olduğundan çok daha büyük gösterilen ürün fotoğraflarıdır. Üstteki madde de belirtildiği gibi mobilya alacak kişi ölçüleri gözünde canlandıramadığından ürün tanıtımında kullanılan fotoğrafa bakılmakta ve doğal olarak adlanılmaktadır. Daha sonra görülüyor ki görselde büyük görünen bir kitaplık, adrese geldiğinde yemek masasının yüksekliği kadar bir büyüklüğe sahip oluyor.

Adore Mobilya yetkililerine göre; örneğin gardırop alıyorsak özellikle derinlik ölçülerine kesinlikle dikkat edilmelidir. Büyük gördüğümüz bir gardırobun askı bölümüne gömlekleriniz sığmayabilir.

Benzer bir sorun da ayakkabılık alırken karşınıza çıkabilir. Aldığınız ayakkabı dolabı belirtildiği kadar ayakkabıyı almayabilir veya sadece küçük ayakkabıları alacak kadar küçük ölçülere sahip olabilir.

Kitaplık alırken de ortalama kitap ölçülerine göre alınmalıdır. İnternette satılan pek çok kitaplık ancak cep kitapları sığacak büyüklüktedir.

3- Güvenli Markalar:

İnternet satış sitelerinde adını hiç duymadığınız markaları kesinlikle tercih etmemelisiniz. Bir markanın satış sonrası hizmeti, garantisi gibi hususlar çok tüketici için çok önemlidir. Aldığınız mobilyalarda herhangi bir sıkıntı yaşadığınız takdirde karşınızda gerçek köklü bir firma ve bir müşteri hizmetleri departmanı yoksa bu sıkıntı sizin için çok daha büyük hale gelecektir. Bu yüzden doğru ürün fotoğraflarıyla, gerçek ürün ölçüleriyle ve güvenilir markalar tercih edilmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.