Onur Yürüyüşü Açıklaması: 'Alışın Buradayız'

Onur Yürüyüşü Açıklaması: 'Alışın Buradayız'

Onur Yürüyüşü ile ilgili Gökkuşağı Dayanışma Ağı ve Konak Kent Konseyi ortak açıklama yaptı.

İzmir Valiliği tarafından yasaklanan ve bundan dolayı istenilen güzergahta yapılamayan Onur Yürüyüşü ile ilgili Gökkuşağı Dayanışma Ağı ve Konak Kent Konseyi ortak açıklama yaptı. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada LBGTİ üyelerine yönelik yasakçı zihniyete karşı ‘Alışın, buradayız’ denildi. Açıklamada ‘Susma Haykır, Eşcinseller Vardır’ sloganı atılırken ‘Anayasal Eşitlik İstiyoruz’ yazılı dövizler taşındı.

İlk olarak konuşan Kent Konseyi Hamit Mumcu, yasağı hukuksuz ve tam da bu dönemin ruhuna uygun diktatöryal olduğunu vurgulayarak “Hergün her yerde hak gaspına uğrayan eşcinsel bireylerin, yılda bir kez kendilerini barışçıl ve özgürce ifade etmelerine vesile olan bu yürüyüşün yasaklanması, mevcut iktidarın bu insanlara karşı ne derece tahammülsüz olduğunun bir göstergesidir. Terör şüphesi baskıcı rejimlerin toplumu sindirmedeki en önemli yasakçı argümanlarından biridir. Bizler bu kararı bir kez daha demokratik bulmadığımızı ve LGBTİ bireylerle dayanışma içinde olacağımızı deklere ediyoruz” dedi.

64195fed-b480-4d3f-94dd-19263ba796e4

Daha sonra Gökkuşağı Dayanışma Ağı adına konuşan Erdem Gürsu da şunları söyledi “Bizleri anlayışınıza göre inşa ettiğiniz duvarlarla sınırlayamazsınız, kafamızı beğenilerinize göre tıraşlayamazsınız, bizi kendi doğrularınızla yontamazsınız, ahlakınızla biçtiğiniz kıyafetleri giydiremezsiniz. Çünkü biz, her tür otoriter, tahakkümcü tutumunuza, tarzınıza karşı sizin eksikliklerinizle, sahip olamayacaklarınızla cevap vereceğiz. Aşkla, coşkuyla, arzuyla, neşeyle, umutla, hayallerle, yaşam enerjimizle, dayanışmanın gücüyle… Tam da bu noktada, dimdik karşınızdayız! Ahlakınız batsın diyor, bizi boğmaya çalışan sisteminizi reddediyoruz”.

Türkiye’de sendikalarla ve kitle örgütleri ile temasta bulunmak için gelen Hollanda FNV Pempe Ağı Temsilcisi yasaklamanın sebeplerini duyunca inanamadıklarını belirterek “Türk hükümeti eğer Avrupa Birliği ile çalışma istiyorsa LGBTİ üyelerinin güvenliklerini garanti altına almalı ve ayrımcılığa karşı savaşmalıdır. Bireylerin hak ve özgürlüklerini tıpkı Avrupa ülkeleri gibi desteklemelidir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.