Meme küçültme öncesi hazırlık detayları nelerdir?

Meme küçültme öncesi hazırlık detayları nelerdir?

Bir operasyon olan meme küçültme operasyonu diğer estetik işlemlerde olduğu gibi bir ön hazırlık aşamasına gerek duyulur

Mamografi ve meme ultrasonu gibi tetkikler yapılarak hasta uygunluğu belirlenmelidir. İyileşme sürecinin hızlanması ve herhangi bir enfeksiyon riskine karşı mutlaka operasyon öncesinde sigara kullanımı kesilmelidir.

Kan sulandırıcı ilaç kullanımı mevcut ise uzman hekim bilgilendirilmeli ve mutlaka operasyon öncesinde kesilmesi gereklidir. Hasta meme küçültme sürecine hazırlık aşamasını tamamladıktan sonra tedavi başlamalıdır.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme işleminde deformasyonların giderilmesi için fayda sağlayan operasyondan sonra dikkat edilmesi gereken noktalar mevcuttur. En az 1 hafta istirahat edilerek ilaçların kullanımının aksatılmaması önemlidir. Hafif egzersizler için bir ay tamamlanmalı ve kasları zorlayacak hareketlerden kaçınılmalıdır. Belirlenen süre kadar sporcu sutyeni kullanılması iyileşme ve toparlanma sürecini hızlandıracaktır. Memelerin gerçek şekline kavuşması bir seneye yakın sürmekte olup bu süreçte mutlak koruma sağlanmalıdır.

Meme Büyütme Estetiği

Memelerin hacmini arttırmak ve form kayıplarını önlemek için yapılan cerrahi işlemlere meme büyütme estetiği denir. Meme implantlarının göğüs altına yerleştirilmesiyle gerçekleşen uygulama günümüz teknolojisinin kullanılmasıyla oldukça pratik ve güvenli bir şekilde plastik cerrahlar tarafından yapılır. Memelerin büyütülmesi, hacim kazandırılması, şekillerinin istenen seviyeye düzeltilmesi için uygulanan başarılı bir operasyondur.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Memelerin büyütülmesi için uygulanan estetik operasyonlar genellikle hacim kayıplarına uğramış memelerde ve küçük olmasından şikâyet edilmesi durumlarında uygulanan estetik bir müdahaledir. Gebelik sonrası oluşan deformasyonlarda, meme kanseri gibi tedavilerden sonra oluşan meme kayıplarında ve herhangi bir nedene bağlı olarak oluşan deformasyonlarda uygulanan bir operasyondur. Memelerin istenen boyuta ulaşması için tercih edilen meme büyütme operasyonunda hastanın beklentisi ve uygunluğu önem taşır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme operasyonları için iki farklı yöntem kullanılır. İmplant yerleştirilmesiyle gerçekleşen operasyonda jel ya da tuzlu su içeren protezler kullanılırken yağ enjeksiyonuyla yapılan operasyonda kişinin kendi yağ dokusu kullanılarak işlem tamamlanır. Her iki yöntemde güvenli olup hastanın uygunluğuna göre belirlemeyi uzman hekimler yapar.

Meme Büyütme Fiyatları

Memelere form ve hacim kazandırmak için uygulanan meme büyütme operasyonlar cerrahi işlemler olmasından dolayı riskleri mevcuttur. Bu riskler genel olarak meme ağrısı, enfeksiyon ve implant kaçağı gibi durumlardır. Hastaların uygunluklarının belirlenmesi, doğru yöntemlerin kullanılması ve kaliteli malzemelerin uzman kişiler tarafından uygulanması gibi etkenler risklerin en aza indirilmesine yardımcı olacaktır. Plastik cerrahlar tarafından doğru yöntemlerin kullanılması ve hastaların öncesi sonrasında uyması gereken kuralları bilmesi risk oluşmasını önleyen önemli etkenlerdir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme operasyonları form kayıplarının ve sarkma sorunlarının giderilmesinde uygulanan başarılı bir estetik operasyondur. Memelerin dikleştirilmesi için hastanın durumuna bağlı teknikler kullanılır. Orta derece bir deformasyon mevcut ise lolipop kesi, ileri seviyede sorun mevcutsa T şeklinde kesi yapılarak operasyon yapılır. İz kalma riskleri mevcut olup hasta uzman hekim tarafından bilgilendirilmelidir. Plastik cerrahlar tarafından doğru teknikler kullanılarak işlemler yapılması riskleri en aza indirecektir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Fiziksel olarak sağlıklı ve 18 yaşını tamamlamış her bireye meme dikleştirme operasyonu uygulanabilir. Uzman hekimler tarafından yapılan tetkiklerde uygunluk belirlenmesi önem taşır. Memelerinde farklı nedenlere bağlı olarak sarkmalar mevcut olan, deformasyon oluşan, meme başları aşağı dönük ve cildinde gevşemeler olan her birey bu operasyon için uygun adaylardır.

Operasyon öncesinde yapılan mamografi ve ultrason tetkiklerinde hasta uygunluğu belirlenerek komplikasyon oluşmaması için doğru yöntemler kullanılarak meme dikleştirme işlemi yapılmalıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.