OPET'ten 'Yaşam Kemeri'nizi Takmayı Unutmayın

OPET'ten 'Yaşam Kemeri'nizi Takmayı Unutmayın

Emniyet Kemeri, aslında bizi hayata bağlayan 'yaşam kemeri'

Taner AKMAN - OPET, ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ kapsamında istasyonlarında gerçekleştirdiği Trafik Dedektifleri Projesi eğitimleri ile Türkiye’nin trafik sorununa dikkat çekti. Trafik güvenliği eğitimi alan öğrenciler, sürücüleri kurallara uyulması konusunda uyarıldı.

20160512_111745

‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamında İzmir’de bulunan OPET Mirap Petrol’de düzenlenen ‘Trafik Güvenliği’ eğitimi, İzmir Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından gerçekleştirildi. Eğitimde öğrencilere trafik kurallarının günlük hayatta nasıl etkin kullanılabileceği konusunda bilgi verilirken interaktif bir biçimde öğrencilerin örnek olaylarda rol almaları sağlandı. Etkinlik sırasında OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Mirap A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetin Mirap, İstasyon Müdürü Ufuk Görmez ve Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi’nden yetkililer de hazır bulundu. Proje için hazırlanan filmler ve eğitim dokümanları katılımcılarla paylaşılırken OPET’in maskotu OPEDO da organizasyona renk kattı. 

Öğrenciler, ‘Trafik Dedektifi’ eğitiminin ardından yeni edindikleri bilgilerle istasyona gelen sürücülerin trafik bilgilerini gözden geçirmelerini sağladılar. Öğrenciler, OPET pompa görevlileri ile birlikte sürücülere trafik kuralları ile farkındalık yaratacak açıklamalarda bulunurken özellikle ‘yaşam kemeri’ takılmasının önemini vurguladılar.

20160512_112646

“ÜLKESİNİ SEVEN BİR MARKA OLARAK HALKIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk proje ile ilgili şu bilgileri verdi: “Biz faaliyetlerimizi sürdürürken ticari bir şirket olmamıza rağmen iş yapış şeklimizi hizmet odağı üzerine kurduk. Ülkesini çok seven bir şirket olarak daima halkımızın yararına olacak projeler geliştirdik. 2000 yılında Temiz Tuvalet Kampanyası’na başlarken önümüzde çok uzun bir yol olduğunu biliyorduk ve bu konuda başarılı olabileceğimize de inananların sayısı çok azdı. Ancak biz inandık, emek verdik ve Türkiye’de hijyen konusunda önemli bir bilinç sağladık. Ardından Yeşil Yol, Örnek Köy ve Tarihe Saygı Projeleri ile halkımızın hizmetinde olmaya devam ettik. OPET olarak bizim işimiz yolları keyifli yolculuklara çevirmek. Bunun için istasyonlarımızda müşterilerimiz için en kaliteli ürünleri ve konforlu koşulları sunuyoruz. Ama görevimiz bununla da bitmiyor. Bizim için keyifli olduğu kadar güvenli bir yolculuk da geçirmeniz önemli. Modern toplumların bir diğer önemli göstergesi olan trafik sorunu konusunda ise çok değerli paydaşlarımızla birlikte 3 yıl önce yola çıktık ve Trafik Dedektifleri Projesi’ni hayata geçirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) işbirliği ile hayata geçirdiğimiz ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ni şevkle sürdürüyoruz. Türkiye’nin en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlemek ve daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda bugüne kadar 3-17 yaş arasında, yaklaşık 1 milyon 900 bin çocuk ve gence trafik eğitimi vererek Trafik Dedektifi kimlik kartı dağıttık. Gelecekte daha az kazanın yaşandığı, daha çağdaş bir ülkede yaşayabilmek için bu gönüllü çalışmamızı sürdüreceğiz.” 

EMNİYET KEMERİ ASLINDA BİZİ HAYATA BAĞLAYAN “YAŞAM KEMERİ”

Trafik Dedektifleri Projesi’nin bu alanda farklı ve çok önemli konu başlıklarına dikkat çekecek yeni projeleri doğurduğuna dikkat çeken OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk “Bunlardan biri de emniyet kemerinin önemi. Emniyet kemeri hepimizin duymaya alıştığımız ve maalesef toplumca duyarsızlaştığımız bir kavram. Bu yüzden olası bir kaza anında emniyet kemerinin bizi yaşama ve sevdiklerimize bağladığını unutmuş durumdayız. Emniyet kemerine artık ‘Yaşam Kemeri’ diyoruz çünkü biliyoruz ki emniyet kemeri takmayanın yaşama bağlanması mümkün değil. Biz bugünden itibaren istasyonlarımıza giren herkesi bu konuda ‘Lütfen Yaşam Kemerinizi takın’ sözleriyle uyarmaya başlıyoruz. Bu söylemi topyekün bir harekete dönüştürerek bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranını bir yıl içinde yüzde 70’lere çıkarmayı planlıyoruz. Bu konuda da özellikle ‘Trafik Dedektiflerimize büyük iş düşüyor. OPET olarak biz de ‘kusursuz yolculuk’ yapmanız, sevdiklerinize daima bağlı kalmanız için bıkmadan usanmadan hatırlatacağız: Yaşam kemerinizi takmayı unutmayın!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.