Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İZFAŞ tarafından, sektörün desteğiyle ilk kez düzenlenen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, İzmir Ticaret Odası 32. Gözlükçüler Grubu Meslek Komitesi’nin öncülüğü ile 3. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odası katkılarıyla hayata geçirilen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de törenle kapılarını açtı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak, odaların ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, sanayiciler ile sektör temsilcileri katıldı.

1-001.jpg

“İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE ERKEK İŞİ, KADIN İŞİ YOK”

Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak da kadın emeğine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair ülkemizin yüz akı ilklerini oluşturan önemli örneklerimiz var. Yöneticilerimizin yarısı erkek, yarısı kadın. Erkek işi kadın işi yok İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde. Her iş kolunda çalışan kadınlarımız var. Çünkü biliyoruz ki daha adil bir yaşam sürmek için toplumdaki kadın izini büyütmek zorundayız. Güçlü bir toplum içim her birimizin Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.

Nurlu, “Optik sektörü, dünyayı daha iyi görmemizi ve algılamamızı sağlayan, hayatımızı kolaylaştıran ve aynı zamanda da estetik arayışlara cevap veren önemli bir alan. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ, İzmir'i fuarlar kenti haline getirme vizyonuyla büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor ve fuarlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Bu önemli fuarın şehrimizde gerçekleşmesine katkı sağlayan, fuarımıza destek veren tüm kurum ve kişilere en içten teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir’in fuarlar şehri olma misyonu bizim için bir cumhuriyet mirasıdır. Bu mirası yaşatmak için canla başla çalışan İZFAŞ’a teşekkür ediyorum” dedi.

ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ FUARLARINDAN BİRİ OLACAK

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Özgener, “Türkiye İstatistik Kurumu verileri, son yıllarda Türkiye’de en fazla güneş gözlüğü ithalatının Çin’den gerçekleştiğini gösteriyor. Optik sektörünün ülkemizde yerelleştirilmesi ve de ithalata olan bağımlılığın azaltılması için Türkiye’de güneş gözlüğü üretimini desteklemeli ve yerel markaları hep beraber ön plana çıkarmalıyız. Bu fuarı da bu amaç için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Fuarımızın daha ilk yılında yarattığı sinerji ile kısa sürede ülkemizin önemli fuarlarından biri haline geleceğinden hiç kuşkum yok. Daha fazla çalışırsak beraber yapabilirsek orta vadede Milano, Paris ve Münih Optik Fuarları gibi bir örneğini kentimize kazandırmamız hiç de uzak bir hedef değil bizler için” dedi.

3-002.jpg

Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği Genel Başkanı Ergün Karaçanak da “Fuarlar aracılığıyla yapılan iş ve ticaret hacminin boyutu milyarlarca dolarla ifade edilmektedir. Hepimizin ortak önceliği ve amacı, uluslararası alanda yerli milli markaların oluşturulması ve bu markaların en üst sıralarda yer alması için mücadele etmektir. Ekonomide önemli bir yere sahip olan fuarlar, sağladığı canlılık ve hareketliliğin yanı sıra işletmelere hem ürünlerini hem kendilerini müşterilerle buluşturma hem de sektörel gelişmeleri görerek kendi durumlarını gözden geçirme şansı sunmaktadır. Bu fuarın da sektörümüz açısından kazanımları yüksek ve yararlı bir fuar olmasını diliyorum” diye konuştu.

PROFESYONEL ZİYARETÇİLERE AÇIK

Optik ve gözlük sektöründe hem ulusal hem de çok sayıda uluslararası üretici firmayı ağırlayacak Optic World İzmir’de, her pazar segmentinden optik ve güneş gözlüğü çerçeveleri, gözlük camları, kontakt lensler, oftalmolojik cihazlar, gözlük aksesuarları, atölye ve laboratuvarlara yönelik ekipman ve aletler, makine ve hizmetler olmak üzere sektörün tamamı yer alıyor. Fuarda; üreticiler, distribütörler, perakende mağaza zincirleri ve sektör çalışanları, en yeni ürünleri inceleme ve sektördeki yenilikleri yakından takip etme fırsatı buluyor. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olan fuar, düzenlenecek farkındalık yaratacak etkinlikler, söyleşiler ve sergi ile de ziyaretçilere ilham verecek birçok yenilik sunuyor. Fuarda gerçekleştirilen B2B programlarına da Bulgaristan, Kosova, Kırgızistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu birçok ülkeden 100’e yakın sektör profesyoneli katılıyor.

Fuar; T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (İEOSB), Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği (TOGB), 3. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odası (İOGO) tarafından destekleniyor.

08-03-2024-9cd999bf-6a57-4947-a497-a80db986c485.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.