Oran'dan Genel Merkez'e 'ithal aday' resti: Bizi 6 okumuzdan ayırmayın!

Oran'dan Genel Merkez'e 'ithal aday' resti: Bizi 6 okumuzdan ayırmayın!

Düzenlenen mitingde konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Baba ocağımızın, dedemin partisinin bizim bu sesimizi duymasını rica ediyoruz. Lütfen bizi baba ocağımızdan ayırmayın. Bizi 6 okumuzdan ayrılmak zorunda bırakmayın!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Merkezi Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 ilçenin adayları belli oldu.

Birçok değişimin yaşandığı İzmir’de Çeşme’nin adayı ise Lal Denizli olarak gösterildi. Yeniden aday gösterilmeyen Belediye Başkanı Ekrem Oran, Cumhuriyet Meydanında bir miting düzenledi.

Mitingde ‘ithal aday istemiyoruz’ ve ‘Ankara şaşırma, sabrımızı taşırma’ sloganları atılırken, verilen aday kararına tepki gösteren Oran, Genel Merkeze karardan dönülmesi için çağrıda bulundu.

whatsapp-image-2024-01-31-at-18-22-20.jpeg

“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNER”

Kimsenin karşısında olmadıklarını belirten Başkan Oran, “Yanlış hesap Bağdat’tan döner diyerek bugün hep beraber buradayız. Bu kavga bu çağrı Ekrem Oran’ın çağrısı değil, benim büyük Çeşme ailemin çağrısı. Mesele sadece sizin Ekonuzun meselesi değil, Çeşme vesayetine, ipoteği, emanetçi başkanı kabul eder mi? Çeşme’nin geleceği, Çeşme Belediyesi’nin yönetimi Çeşmelilere rağmen belirlenebilir mi? Hiçbir adayı küçümsemiyoruz, kimsenin karşısında değiliz. Biz 5 kişi Çeşme’den başvurduk. Onları tek tek aradım. Onlardan herhangi birisi aday ilan edilmiş olsaydı bana Muhittin Dalgıç’ın yaptığını yapmayacaktım. Onlarla sokak sokak, kahve kahve altı oklu bayrağı dalgalandırmak için dolaşacaktım. Ben CHP’nin öz evladı Ekrem Oran’ım. Sizleri oylarıyla 10 sene belediye meclis üyeliğinizi, arkasından 5 sene ilçe başkanlığını, 5 sene de Çeşme’yi sizlerle beraber başkan olmadan, yoldaş olarak biz varız diyerek hep beraber yönettik. Bunu yaparken ilhamımı cumhuriyetimizin ve CHP’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldım. Bir an olsun onun ilke ve devrimlerinden ayrılmadan, sonsuz kadar mücadele ettim” dedi.

whatsapp-image-2024-01-31-at-18-22-23.jpeg

“İTHAL ADAY İSTEMİYORUZ”

Yanlıştan dönülmesi için Genel Merkez'e seslenen Oran, “2019 seçimlerinde dedim ki sen ben yok, biz varız. Biz işte böyle hep birlikte güzeliz. Hepimiz bir bütünüz ve biz Çeşme ailesiyiz. Çeşme’de yaşayan herkesin işini ve aşını büyütmek için çalıştık. hiç kimseye sen şuralısın buralısın demeden elimizden gelen her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık, yapmak için de mücadele ettik. Ben bana oy attın sen bana oy atmadın demedik, herkese hizmet ettik. Bu 9 milimlik kurşun, Çeşmelilerin hakkını korumak için bana hediye edildi. Namlunun üzerinde yürüdük, elimizden gelen her şeyi yaptık. Çeşme’de en düşük ücretti bugünden itibaren 30 bin yapıyoruz. Aynı şekilde yükselişi Çestur çalışanlarına yapıyorum. Çeşme’de bizim kahrımızı çeken emekçileri ezdirmedim, ezdirmeyeceğim. Siz beni tanıyorsunuz, siz Eko’nuzu tanıyorsunuz. Buradan sesleniyorum; Sayın Genel Merkezimi yanlıştan dönünüz, bu bir yanlıştır. Çeşme, genç hanım efendi kardeşimize lafımız yok ama Çeşme’de 5 tane aday varken Çeşme’nin 25 mahallesinin 15 tanesini bile sayamayacak, Çeşmelilerin tanımadığı adayı kabul etmemiz mümkün mü? Buradan hep beraber seslenelim; ithal aday istemiyoruz! 4 yılımızın neredeyse yarısı pandemi ve ekonomik krizlerle geçti. Birlikte Çeşme’de görülmemiş hizmetlere imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Sen ben yok, biz varız demeye devam edeceğiz. En umutsuz anlarımızda en karamsar günlerimizde mavi gözlü Selanik’te doğan liderimizin izinde yürümeye devam edeceğiz. Sadece Çeşme için çalışmaya devam ettik, sadece çalışmaya devam edeceğiz. Benim yolun sizlerin yolu, Çeşme’ye hizmetin yolu. Benimle bu yolu yürümeye var mısınız? Bugüne kadar bir kere bile ben böyle yapacağım demedim, Çeşmelilerin çıkarları için mücadele ettim, etmeye de devam edeceğim. Buraya gelmeden Çeşmemizden bütün aday olanları çağırdım. Gelin beraber isyan edelim dedim. Çok geç olmadan Genel Merkezimizin dönmesini isteyelim dedim. Çünkü Çeşme ithal adayı kabul etmiyor. Burada her partiden vatandaşın, her milletten vatandaşım var. Benim burada Çeşme ailem var, Çeşme aileme rağmen ithal adayı kabul etmiyoruz. Bu yolculuk yarım kalmasın. Bu şarkı yarım kalmasın diyorsanız alınması gereken bir karar varsa bu kararı yine sizlerle beraber alacağız. Çeşme için benimle beraber her yolda yürümeye var mısınız? Çeşme’nin geleceğini Çeşmelilerle birlikte belirlemek için beraber mücadele edecek misiniz? Hiç bir şey yapamıyorsak, baba ocağında 2 bin 600 üyesi var. Hodri meydan ön seçime gidelim. 2 bin 600 oyun 2 binin altında olan Ekrem Oran adaylığı da kabul etmiyor dedim” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-01-31-at-18-47-20-1.jpeg

“BİZİ BABA OCAĞIMIZDAN AYIRMAYIN”

Genel Merkeze çağrıda bulunan Oran, “Benim sevdam Çeşme, Çeşme için yapamayacağım, feda edemeyeceğim bir tek şey yok yârimin yanağından garı. Mücadelemiz devam edecek. Baba ocağımızın, dedemin partisinin bizim bu sesimizi duymasını rica ediyoruz. Duymazlarsa Çeşme için Çeşmelilerle birlikte yolumuza devam etmeye var mısınız? Herkes duysun sesimizi. Lütfen bizi baba ocağımızdan ayırmayın. 6 okumuzdan ayrılmak zorunda bırakmayın! 21 senedir Çeşme’de siyaset yapıyorum. 21 senedir ben Çeşme’de böyle kalabalık görmedim. Şunu bilin ki; Ekrem Oran Arnavut inadı var kafasında 3 tane döner var. Sevdası Çeşme için hiçbir şeyden vazgeçmeyecek. Geçenlerde eski MHP ilçe başkanı, Ekrem Oran için demiş ki; 2020-2021 yılında Sayıştay raporunda zimmet var demiş. Be şerefsiz, be yalancı… Asla böyle bir şey yok. Harcadığımız her kuruşun hesabını vermeye hazırız. 1 lira zimmetimiz yok. 98 kez teftiş geçirdim, bir kavuşturmam, bir davam yok. Bu şarkı burada bitmez, biz kazanacağız. Bir kez daha Ankara’daki büyüklerimize hep beraber seslenelim; ithal aday istemiyoruz. Allah herkese böyle nasip etmez. Çeşme’yi anca Çeşmeliler yönetir. Kendimi önce sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

whatsapp-image-2024-01-31-at-18-47-20.jpeg

whatsapp-image-2024-01-31-at-18-47-21.jpeg

whatsapp-image-2024-01-31-at-18-47-21-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.