Organ bağışı için hem çaldı hem söyledi

Organ bağışı için hem çaldı hem söyledi

'Korneanın Sesi' karanlığa ışık olmak için çaldı. Aşık Veysel hayranı Prof. Dr. Sait Eğilmez ve görme engellilerin bir araya gelerek kornea bağışını artırmak için 7 yıl önce kurduğu 'Kornea'nm Sesi' grubu, Ege Üniversitesi’nde konser verdi.

Kornea bağışına dikkat çekmek amacıyla, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Eğrilmez önderliğindeki Korneanın Sesi Müzik Grubu, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde sahne aldı. 
Konsere,  İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu katıldı. Görme engelli Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun anıldığı ve eserlerinin seslendirildiği konserde organ bağışına ve özellikle kornea bağışına dikkat çekildi.
 Prof. Dr. Sait Eğrilmez “Kornea nakli özel bir doku uyumu gerektirmiyor, herkes bağışçı olabilir. Beyin ölümü gibi özel bir şart da gerektirmiyor. Ülkemizde yılda 350 bin kişi vefat ederken kornea nakli için sırada bekleyen hasta olmamalı” dedi. 
 
KORNEA BAĞIŞÇILARI ve NAKİL HASTALARI BİR ARADA
 
Korneanın Sesi müzik grubu, kornea nakil hastaları ve kornea bağışçılarını bir araya getirdi.  Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr. Sait Eğrilmez önderliğindeki Korneanın Sesi ekibi; görme engelli ve aynı zamanda kornea bağışçısı olan Mazlum Acar, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğrencisi ve kornea bağışçısı Özgün Düzgün, Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu ve aynı zamanda Üniversiteler arası THM Koroları Ses Yarışması Türkiye Birincisi Senem Ersin Genç ve görme engelli besteci, vokalist ve bağlama sanatçısı Cem Cansız’dan oluşuyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.