Organ ve Doku Bağışı Haftası kutlandı

Organ ve Doku Bağışı Haftası kutlandı

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “Organ ve Doku Bağışı Haftası” na dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğundan bu yana eğitim, kültür, bilim ve sanat alanlarında projeler uygulamakta; çocukların, gençlerin, kadınların ve erkeklerin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinlikler gerçekleştirmektedir.


Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanmakta olan “Organ ve Doku Bağışı Haftası” kapsamında; 9 Kasım 2017 Perşembe günü 11:00 – 13:00 saatleri arasında Vakfın, Sümer Mahallesi Çal Caddesi No:78 Denizli adresinde düzenlenen “Organ Bağışı Geleceğe Bağışlanmış Bir Yaşamdır” etkinliği tüm Denizli halkına açık olarak gerçekleşti.

 


Seminer, Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Ardından kürsüye davet edilen Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı ülkemizdeki ve yurtdışındaki organ bağış oranları hakkında bilgi verdi. Medicana Çamlıca Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Çağatay Aydın, Organ ve Doku Bağışı Haftasının ilk başarılı organ naklinin 3 Kasım 1975 tarihinde yapılması sebebiyle bu tarihlerde kutlandığını söyleyerek başladığı konuşmasına, organ nakli yapılabilecek hastalar ve bağış yapabilecek kişilerle ilgili aydınlatıcı bilgiler vererek devam etti. Denizli İl Müftü Yardımcısı Talat Özmet ise konunun dini boyutuna değinerek, gerekli şartlar sağlandığında organ bağışının dinimizce uygun bulunduğunu, değişik zamanlardaki vaaz ve hutbelerde konuya değinildiğini belirtti. Pamukkale Üniversitesi Organ Nakli Koordinatör Yardımcısı Betül Akçakaya konuşmasında hastalarla yaşadığı çarpıcı örneklere değinerek sıkça sorulan soruları cevapladı.

 

Pamukkale Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Özban merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra, sözü organ nakli yapılan hastalara ve organ bağışında bulunan kişilere verdi. Bu kişiler, nakilden önce ve sonra yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştıklarında duygu dolu anlar yaşandı. Karaciğer nakli gerçekleşen bir Tıp Fakültesi öğrencisi ise duygularını yazmış olduğu şiir aracılığıyla dinleyicilerle paylaştı.
Tüm konuşmacılar Abalıoğlu Ailesine ve Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’na düzenlenen organizasyon için teşekkür etti. 


Seminer sonrasında tüm konuşmacılara Doçev’den adlarına bağışlanan fidanların sertifikaları verildi.  Ayrıca isteyen katılımcıların organ bağışında bulunabilmesi için Pamukkale Üniversitesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nce açılan Organ Bağışı Standına gönüllüler organ bağışında bulundular. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.