Organik Kozmetik Atölyesi

Organik Kozmetik Atölyesi

İva Natura Kozmetik Firması tarafından düzenlenen “Organik Kozmetik Eğitimi Atölye Çalışması” Korino Co-working merkezinde yapıldı.

İva Natura Organik Kozmetik ve Laber Organik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman'ın verdiği eğitimde, marka yüzü Şebnem Schaefer, Gazeteci Ahmet Coşkunaydın, Gazeteci-Yazar Oya Ayman, Yazar Handan Gökçek ve Kuaför Harun Cici de katıldı.
Eğitimde katılımcılara organik kozmatik konusunda bilgi veren Levent Kahrıman ürünlerini yaparken nelere dikkat ettiklerini anlattı. Ayrıca organik ürün olarak satılan ürünleri alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini katılımcılara anlatan Kahrıman “Ülkemizde bir ürünü alırken önecelikli olarak Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri seçmeye özen gösterin. Ayrıca ürünlerin arkalarında yer alan sertifikalara dikkat edilmesi gereklidir. Kozmetik ürün üretimi ve dağıtımı ilaç gibi sıkı kurallara tabi değildir. Buna rağmen; kozmetik ürünlerde yeni formülasyonların ve yeni aktif maddelerin etkinliklerinin ve güvenliliklerinin değerlendirilmesi için dermatolojik olarak test edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“COSMING.COM”

Organik kozmetik ürünlerinin içerikleri konsunda katılımcılara bilgi veren Levent Kahrıman “Ürünlerin içinde onaylı organik ürünlerin yeralması haricinde içindeki bir çok kimyasalın da kontrol edilmesi gereklidir. Eğer kafanızda en ufak bir problem belirirse, ücretsiz sitemiz www.cosming.com'a size alacağınız ürünün içeriğinde ne kadar kimyasal ürün yer aldığı gösterecektir. Cosming.com genel veritabanı siteleri gibi tek yönlü bilgi paylaşımından ziyade çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına imkan sağlar. Sosyal medya yanı ile, diğer kişilerle iletişim de bulunmak, bilgi aktaramını / fikir paylaşımı yapmak, anlık paylaşımların, kozmetik konusunda uzmanlaşmış onlarca kişiye ulaşmasına ve bilinmesine imkan sağlar. Mevcut veritabanına kişisel verilerinizi ekleyip size özel bir veritabanı olmasına olanak tanır. Bu yüzden cosming.com aynı zaman da bizer tarafından yapılmış ve kişiye özel kozmetik veritabanıdır” şeklinde konuştu.

“ORGANİK KOZMETİK ÜRÜNÜ”

Eğitimde ürünlerin evlerde nasıl yapılabileceğini anlatan Levent Kahrıman bunu örnekleyerek, bir organik kozmetik ürününde olması gerekenleri anlattı. Kahrıman “Ürünlerin içindeki doğal malzemelerin tamamının öncelikle organik sertifikalı olması gerekmektedir. Eğer organik sertifikalı bir ürün kullanımadıysa, bu kozmetik ürünü hiçbir zaman “Organik Kozmetik” ürünü diyemeyiz” dedi.


SCHAEFER “ESKİ ÜRÜNLERİMİ ÇÖPE ATTIM”

Atölye çalışmasına katılan ve İva Natura'nın reklam yüzü olan Şebnem Schaefer ise “İva Natura ile çalışmaya başlayıp bilgi sahibi olduğumdan beri eski ürünlerimin içeriklerini görünce dehşete kapıldım. Hepsini bırakıp, İva Natura'nın ürünlerini kullanmaya başladım. Özellikle mesleğim modellikten dolayı birçok zaman ağır makyaj yapmak zorunda kaldığımdan, İva Natura'nın organik ürünleri hayatımda çok önemli bir yer aldı” şeklinde konuştu.

İstanbul'dan bu atölye için gelen Gazeteci Ahmet Coşkunaydın, İva Natura tarafından “Organik Kozmetik Köyü” kurulmasının planlandığı müjdesini verdi. Coşkunaydın “Anadolu'da üretim yapmak isteyen ama gerekli şartları yerine getiremeyen bir çok vatandaşımız, İva Natura'nın kurmayı planladığı bu köy ile hem ekonomik bir kazanç elde edecek ve yeni natural ürünlerin piyasaya sunulmasını sağlayacak” dedi.
Diğer katılımcılar, Gazeteci-Yazar Oya Ayman, Yazar Handan Gökçek ve Kuaför Harun Cici de organik kozmetik ve natural ürünler konusunda bilgi verdi.
Katılımcılarla birlikte ürün yapımının nasıl olacağını göstererek anlatan Laber Organik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahrıman ile katılımcılar kendileri için organik el kremi yaptı. Katılımcılara İva Natura tarafından hazırlanan katılım sertifikalarının verilmesiyle atölye sona erdi.

Mesut Varlık

unnamed-(4)-031.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.