Organize Sanayi Bölgelerinden Koronaya karşı fabrikalara uyarı afişleri

Organize Sanayi Bölgelerinden Koronaya karşı fabrikalara uyarı afişleri

Yeni tip Korona virüs ile tüm dünyada mücadele son hızla devam ederken, organize sanayi bölgelerinde de seferberlik ilan edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 7 Kural başlığı ile hazırlanan ve Koronavirüs’e karşı işyerlerinin alması gereken tedbirleri içeren afişi fabrikalara dağıtan ve açık hava panolarına asan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ve Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, Koronavirüs’e karşı savaşa katıldı. 

Koronavirüs’e karşı 7 Kural 

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılacakların 7 başlık altında toplandığı afişte ilk kural olarak ateş ölçüm kuralı yer alıyor. OSB içindeki bütün işletmelerin işyerlerine girişte istisnasız tüm çalışanlarının ateşini ölçmesi gerektiği belirtiliyor. Yüksek ateşi olanların işyerin girmemesi vurgulanırken, öksürük, ateş ve solunum güçlüğü çekenlerin de çalıştırılmamaları broşürde ifade ediliyor.

korona-afis-acik-hava-1.jpg

Maksimum derecede önlem

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan broşürü afiş haine getirerek OSB’deki fabrikalara ve işyerlerine dağıtıklarını belirten KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, dünyayı sarsan bu virüse karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Önceliklerinin insan sağlığı olduğunu, ancak ekonomik faaliyetlerin de devam etmesi gerektiğinin altını çizen Porsuk, “Bunun için bütün işletmelerimiz virüse karşı maksimum derecede önlemlerini almalı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da hazırladığı broşürde ayrıntılı bir şekilde yapılması gerekenler anlatılıyor. Tüm işletmelerimizden toplum sağlığımız için bu kurallara uymasını istiyoruz” dedi. 

aydintelseren13.jpg

Önce sağlık

Bağyurdu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren de hazırladıkları afişleri tüm fabrikalara dağıttıklarını ifade ederek, sağlığımız için kurallara tam olarak uymaktan başka bir şanslarının olmadığını kaydetti. Virüsün tüm dünyada etkili olduğunu ve tedbirleri etkin uygulamadıktan sonra etkisinin azalmayacağını görüldüğünün altını çizen Telseren, “Önce sağlık diyoruz. Sağlığımız olmadan hiçbir şeyin önemi yok. Bunun yanında ekonomik faaliyetlerinde bir yandan sürmesi gerekiyor. Kurallara tam uyarsak nice badireler atlatmış bir ülke olarak bu virüsten de en az hasarla kurtulacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 

Afişte neler yer alıyor

Tüm işletmeler çalışanlarının işe başlarken ateşlerini ölçmeli. Yüksek ateşi olanlar işyerine girmemeli. Öksürük, ateş ve solunum güçlüğü çekenler çalıştırılmamalı. Hijyen kurallarına tam olarak uyulmalı.  İşyerlerinde sabun, dezenfaktan, kolonya gibi hijyen ürünleri tüm alanlarda bulundurulmalı. İşyerleri belirli aralıkla havalandırılmalı. Ortak kullanım alanlarında hijyen kurallarına azami şekilde dikkat edilmeli. Mevcut çalışanlar arasında virüs tespit edildiğinde iş yeri karantinaya alınmalı ve Sağlık Bakanlığı’na bildirilmeli. Çalışanlar, serviste, çalışma alanlarından yemekte kendileri için belirlenen alanlarda yer almalı ve aynı kişilerle temas etmeli. Çalışanlar arasındaki mesafe en az 1.5 metre olmalı. Son 14 günde yurtdışından gelmiş olan kişilere yada COVİD 19 tanısı olanlarla temas ettiklerini belirten çalışanlara izin verilmeli. Toplantılar dijital ortamlara taşınmalı. Yakın temasta çalışanlar maske kullanmalı. Çalışanlar virüs hakkında sürekli bilgilendirilmeli ve iş sağlığı eğitimleri de uzaktan verilmeli. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.