Örgütlü Genel İş Şubeleri'nden toplu sözleşme tepkisi

Örgütlü Genel İş Şubeleri'nden toplu sözleşme tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesinde örgütlü Genel-İş Şubeleri, Toplu sözleşmeyle hak kazandıkları alacakları için açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde örgütlü Genel-İş İzmir 1, 2, 3 ve 9 No’lu Şubeler, toplu sözleşmeyle hak kazandıkları alacakları için Basmane Kültürpark içinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi;

Ülkemizdeki sermaye ve onun iktidarı AKP'nin yarattığı ekonomik kriz yerel yönetim olan il, ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerini de darboğaza sokmuştur. Bu sürecin sorumlusu kuşkusuz ki gecesini gündüzüne katarak yağmur çamur, salgın pandemi demeden çalışan, emek üreten, kentin değerine değer katan biz işçiler, emekçiler değiliz, bedeli de ödemeyeceğiz!

Ülkenin içinde bulunduğu kriz giderek derinleşmekte. Uzun süredir devam eden temel tüketimimiz olan yaşamsal ihtiyaçlarımıza gelen zamlar her yeni günde de katmerleşerek devam ediyor. Öte yandan TÜİK ve iktidarın tüm baskılarına rağmen ülkedeki bağımsız kuruluşların araştırmalarına göre enflasyon % 58'in üzerindedir. Yılın 5. ve 6. aylarından başlayarak artan oranlı vergi kesintileri enflasyon ve döviz kurlarındaki ani yükseliş karşısında ücretlerimiz eriyor.

Kira, taksit, kredi kartı borçlarını ödemekte zorlandığımız gibi artan hayat pahalılığı karşında yaşam çekilmez hale gelmiştir. "Ekonomiyi şahlandıracağız, Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomilerine sahip on ülke içine sokacağız" diyenler, şimdi "dışarda en düşük işçi ücretleri bizim ülkemizde" diyerek işçileri ucuz iş gücü olarak pazarlıyorlar. Biz halkı, işçileri ve emekçileri köle olarak uluslararası şirketlere pazarlayan sermaye ve onun iktidarı olan AKP'ye karşı birleşerek mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz. Sorunların çözümü, işçi, emekçi, üretici tüm halkın birleşerek taleplerini hep birlikte, güçlü bir şekilde dile getirmesinden, mücadele etmesinden geçiyor.

whatsapp-image-2021-12-16-at-14-36-17.jpeg

İŞÇİNİN ALINTERİ KUTSALDIR ÜCRETLERİ GECİKTİRİLEMEZ ve ERTELENEMEZ!

İZELMAN ve İZENERJİ işçileri olarak imzalamış olduğumuz sözleşmelerdeki maddi kazanımlarımızı daha almadan eriyip gitti. Ülkedeki ekonomik krizin yükü altında ezilen, yoksullaşan biz işçilerin bir de imzaladığımız toplu sözleşmeden kaynaklı sosyal haklarımız olan ikramiye ve diğer ücretlerimizin aylardır geciktirilerek ödenmesi üzerine kıt kanaat geçinen ödeme planlarını da altüst etmiştir.

Toplu sözleşmedeki kazanılmış ikramiye, avans ve diğer hakların geciktirilerek ödenmesi sorununun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları ve sorumlularıyla diyalog yolu ile çözülmesi için her düzeyde yönetici ile görüşüp yollar aradık. Geçtiğimiz hafta ise Genel İş 1-2 – 3 ve 9 No'lu şube başkanlarımız ve bölge temsilcimiz ile Büyükşehir Belediye başkanımız sayın Tunç SOYER ile görüşmemizde Maaş avanslarımızın zamanında ve İkramiyelerimizin tek seferde ödenmesini ısrarla talep etmemize rağmen İZENERJİ emekçisine gece yarısı 1000 TL' yatırılmıştır. Emeğimizin karşılığını parça parça ödenmesini asla kabul etmiyoruz !

Biliyoruz ki ülkedeki ekonomik kriz Belediyeleri de dar boğazın eşiğine getirmiştir. Bu sürecin sorumlusu biz, belediye çalışanları olmadığımız gibi kışın sıfır altında, yağmurda, yazın 40 derecede güneşin altında, yangın, sel, deprem demeden salgın, ölüm demeden çalıştık ürettik. Çalışırken öldük ağır bedeller ödedik. AKP iktidarının yarattığı ekonomik kriz içinde zaten GEÇİNEMİYORUZ Emeğin ve alın terinin karşılığı olan ücretlerimizin geciktirilerek yatırılması kabul edilebilir bir durum değildir. Alacaklarımız zamanında ödensin diye sesleniyoruz. Bu uyarı eylemimizle, hakkımız olan toplu sözleşme alacaklarımızın eksiksiz ve zamanında ödenmesi talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz.

Bugün sendika yöneticileri ve işyeri temsilcileri olarak buradan uyarıyoruz. Ödemeler ile ilgili sıkıntılar devam ederse yarın binler onbinler oluruz, sabrımızı sınamayın! Ücretlerimiz ve sosyal haklarımız zamanında ödensin bu kente huzurlu ve güvenli hizmet üretilsin.

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ!
GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZDEN GELİR !

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.