Orhan Kural onu tanıyan herkesin hocasıydı

Orhan Kural onu tanıyan herkesin hocasıydı

Serap Yenici yazdı

Orhan Kural ile tanışan herkes onun nasıl özel bir kişiliğe sahip olduğunu, idealleri uğruna yaşayan biri olduğunu bilirdi. Ünlü sanatçılar dahil bir çok gence özel olarak matematik dersleri vermişti.

İTÜ madencilik fakültesinde yıllarca bölüm başkanlığı yapmış, gençleri korumak için düşmanı olduğu sigara üniversite içinde satılmasın diye mücadele vermiş kazanmıştı. En son olarak da İstanbul Aydın üniversitesinde ders veriyordu. Akademideki öğretmenliği harici gönüllü olarak her gün programına alarak belediyelerle ortak bir çok okula gidiyor çevre üzerine seminerler veriyordu. Yurt dışında bile sayısız okulda seminer vermişti.

e4b09507-43a5-4d98-8004-273958850d53.jpg

Hayatını idealleri uğruna planlayarak yaşayan Prof. Dr. Orhan Kural'a ne yazık ki geçen sene bugün covid teşhisi konulmuş 1 ay içinde de beklenmedik bir şekilde 23 aralık tarihinde kaybetmiştik.

Bir maden gezisinde şoför rahatsızlanınca direksiyona gecen kahraman hocamız öğrencilerinin de hayatını kurtarmıştı.

Onu tanıyan, bilen, seven herkes asla unutmuyor. Sevenler hedeflediği ve amaçladığı değerler için savaşmaya devam ediyor. Çok yakında onun adına yeşerecek ormanlar ile ismi yine hep sevdiği doğanın içinde var olacak. Ektikleri bilgilerle yasayan yaşatılan Prof. Dr. Orhan Kural'ı bizde öğretmenler gününde unutmuyoruz onun nezdinde tüm değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz.

c21e4f82-6213-430a-9e35-51e56238c0c6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.