Orlik, "Memnuniyetle AFAD İle İşbirliği Yaparız"

Orlik, "Memnuniyetle AFAD İle İşbirliği Yaparız"

MMSZOSZ Başkanı Orlik Zoltan ve TÜMİŞAD Başkanı, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz,  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak'ı ziyaret etti.

Macar Köpekli Arama Kurtarma Federasyonu (a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége MMSZOSZ) Başkanı Orlik Zoltan ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz,  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak'a bir ziyarette bulundu.

ti̇ka-2018-.5.5.5..jpg

Hungaroloji çalışmak Türk tarihini daha iyi ve yakından bilmektir

Macaristan Koordinatörü Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak ziyarette, '' Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) 1992 yılında kurulmuş, dış politikamıza aktif politika anlayışının yerleşmesi ile TİKA ortak değerlere sahip olduğumuz ülkeler başta olmak üzere birçok bölge ve ülkede Türk dış politikasını uygulayıcı bir aracı haline gelmiştir. TİKA, ofislerinin bulunduğu ülkelerle beraber 5 kıtada 170'e yakın  ülkede kalkınma merkezli işbirliği çalışmaları yapılmaktadır. Türkiye TİKA aracılığı ile Pasifik’ten Orta Asya’ya, Ortadoğu ve Afrika’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Latin Amerika’ya kadar birçok ülke ile bilgi ve tecrübesini paylaşıyor. Macaristan AB üyesi, derin kültürü ve geçmişi olan çok nadir dost zengin bir ülke. Balassi Bálint şiirlerini Türk Divanı'ndan etkilendiğini, Macar şair Petőfi Sándor'un milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u etkilediğini biliyoruz. Hungaroloji çalışmak Türk tarihini daha iyi ve yakından bilmektir. Macaristan'da sizleri tanımak aynı zamanda kendimi tanımak gibi geliyor. Macaristan'daki güzel çalışmalarınızı, Türkiye Başbakanlık Afet ve Acil Durum AFAD Yönetimi Başkanlığı ile birlikte çalışmalar yapabileceğinizi umuyoruz. Her türlü işbirliğine ve katkı vermeye hazırız'' dedi.

Ortak geçmişimize ve tarihimize saygı duyuyorum


Macar Köpekli Arama Kurtarma Federasyonu (a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége MMSZOSZ) Başkanı Orlik Zoltan, '' Bizleri kabul ettiğiniz için size ve buluşmamıza vesile olan dostum Başkan Osman Şahbaz beye teşekkür ederim. Ortak geçmişimize ve tarihimize saygı duyuyorum. Ve şimdi günümüz aktif çalışmalarımızı güçlendirmeliyiz. 27 Yıldır sürdürdüğümüz başarılı faaliyetler var. Federasyonumuz 14 Üye dernekten oluşuyor. Bizim gönüllü 100 çalışanımızla birlikte 60 tane de uluslararası sertifikaya sahip köpekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Macaristan Emniyet Müdürlüğü ile Federasyonumuz ortak proje ve birçok çalışma yapmaktadır. Uluslararası eğitilmiş köpeklerimize ihtiyaç olup, talep geldiğinde yurtdışında da kullanabiliriz. İnsanlar 112 acil telefon hattını aradıklarında 5 - 6 dilde hizmet vererek doğrudan bizimle irtibata geçebiliyorlar. Dünyada her sene arama kurtarma köpekleri yarışmasında en iyi köpekler arasında 5 - 6 Macar köpeğimiz olmaktadır, bundan da gurur duyuyoruz.  İtalyanlarla ortak çalışmalar gerçekleştirdik. Benzer çalışma ve seminerleri Türkiye Başbakanlık Afet ve Acil Durum AFAD Yönetimi Başkanlığı ile de memnuniyetle gerçekleştirebiliriz''dedi.

Türkiye ve Macaristan’ın dostluk, kardeşlik ve işbirliği eli aynı heyecanı taşıdığımız ülkelere ulaşacaktır

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ise, ” Macar Köpekli Aramar Kurtarma Federasyonu’nun çalışmalarını tüm dünyaya örnek olan Türkiye'ye taşıyacak olmanızdan büyük memnuniyet duyuyorum. İnsani yardımın milliyeti, dini, dili ve ırkı yoktur. Ortak güç oluşturmamız, mazlumların yanında olan, küresel vizyon ve gücü bulunan Türkiye ile bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunma isteğiniz, deprem ve afet bilincini de yükseltecektir.
Deprem sonrası enkazlarda arama ve kurtarma görevlerini yerine getiren arama köpekleri ve eğitmenleri insanlık için önemli vazifeler üstleniyorlar. Türkiye ve Macaristan’ın dostluk, kardeşlik ve işbirliği eli aynı heyecanı taşıdığımız ülkelere ulaşacaktır'' dedi.


Ziyarette  MMSZOSZ Başkanı Orlik Zoltan ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı, Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ile birlikte Başkan Danışmanı Primus ásványvíz Regőczi László, Gazeteciler Czuh János, Kitti Orlik  Pr-igazgató, Macaristan Koordinatör Yardımcısı Sibel Özkaya Yılmaz ve Asistan tercüman Csaba Farkas hazır bulundu.

MMSZOSZ Başkanı Orlik Zoltan'a ''Türk Bayrağı'' hediye edildikten sonra heyet Budapeşte TİKA Ofisinden ayrıldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.