Orman Mühendisliği Yaptı Şimdi Avukatlık Yapacak

Orman Mühendisliği Yaptı Şimdi Avukatlık Yapacak

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde yaşayan emekli Orman Mühendisi Ali Osman Başlı’dan (54) geldi.

Ali Osman Başlı 1984 Yılında Orman Fakültesinden mezun olduktan sonra Orman Genel Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde çalışma hayatına atıldı. Bir yandan da 1985 Yılında hukuk fakültesine kazandı  ancak ailevi nedenlerden dolayı okulunu birinci sınıfta bırakmak zorunda kaldı.


 Yıllar sonra , 2011 Yılında çıkan öğrenci affı yasasında faydalanarak 48 yaşında içinde hep uhde olarak kalan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesine tekrar kaydını yaptırdı. 30 Yıl hizmet verdiği orman teşkilatındaki görevinden 2015 yılında emekliye ayrılarak hukuk fakültesine devam etti ve 2016 yılında mezun oldu. 2017 Yılında Akhisar Adliyesinde zorunlu olan avukatlık stajını bitiren Ali Osman Başlı 3 Ocak 2018 Tarihinde Manisa Barosu Başkanı Avukat Ali Arslan ve bu zorlu süreçte kendisinin yanında olan desteğini esirgemeyen Eşi Emriye Başlı’nın elinden aldı.


Ali Osman Başlı ; Orman Genel Müdürlüğü’nde orman mühendisi olarak uzun yıllar halkın içinde bulunduğunu, kamuyu, idari yapıyı çok iyi bildiğini, idarecilik de yaptığı için mevzuata hakim olduğunu tüm bu birikimlerin üzerine hukuk eğitimini de ekleyerek faydalı işler yapacağına halka hizmet edeceğine inandığını belirtti. Kendisine desteğini esirgemeyen Eşine ve iki evladına teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.