Orman yangınında yaşamını yitiren orman işçisi memleketine uğurlandı

Orman yangınında yaşamını yitiren orman işçisi memleketine uğurlandı

Menderes'te çıkan orman yangınında dumandan ve alevlerden etkilenerek yaralanan ve 2 gün yoğun bakımda kalarak hayatını kaybeden İzmir Orman Bölge Müdürlüğü personeli Mustafa Gürpınar'ın cenazesi, düzenlenen törenle memleketi Afyonkarahisar’a uğurlandı.

Menderes ilçesi Oğlananası Mahallesi'nde 10 Temmuz günü saat 13.45 sıralarında çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı toplam 360 personel müdahale ederken, yangın gece saatlerinde kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarında toplam 12 kişi yaralanırken, durumu ağır olan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü personeli Mustafa Gürpınar (34) helikopter ambulans ile hastaneye kaldırıldı. 2 gündür yoğun bakımda tedavi gören Gürpınar, yaşam mücadelesini kaybetti.

aw933092-05.jpg

Mustafa Gürpınar için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra il protokolü, Gürpınar'ın kardeşi Ümit Gürpınar ve çalışma arkadaşları katıldı. Törende yaşamını yitiren personelin özgeçmişini, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğünden emekli olan Tacettin Coşkun okurken, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ise Gürpınar'ın şehit olduğuna toplumsal ve dini olarak inandıklarını ifade ederek, “Bugüne kadar orman yangınlarıyla mücadelede 130’un üzerinde insanımızı şehit verdik. Çok yakın bir tarihte de devletimiz artık vatan sınırlarında, hudut boylarında şehit düşen kardeşlerimiz orman yangınlarındaki mücadelelerde de şehit olan, bu toprakları bize sağlıklı bırakmak için canını feda eden kardeşlerimize de artık resmen şehitlik statüsü verdi” diyerek Gürpınar'ın ailesine Allah’tan sabırlar diledi.

aw933092-04.jpg

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kardeş Ümit Gürpınar’a bir kutu içinde Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti. Şehit Gürpınar için dualar okunup, helallik alındı.

Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğünde arazöz şoförü olarak görev yapan evli ve 1 çocuk babası Mustafa Gürpınar’ın cenazesi, törenin ardından defnedilmek üzere helikopter ile memleketi Afyonkarahisar'a gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.