“Ormanlar Yaşasın Diye” Doğa Eğitimleri

“Ormanlar Yaşasın Diye” Doğa Eğitimleri

Ege Orman Vakfı’nın, doğayı seven ve koruyan nesiller yetiştirmek amacıyla gerçekleştirdiği “Ormanlar Yaşasın Diye” ekoloji temelli doğa eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Son olarak İstek Okulları öğretmen ve öğrencileri,  İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Eğitim Merkezi Buca Tınaztepe Mevkii Ormanları’nda gerçekleştirilen doğa eğitimine katıldı. İstek Okulları öğrenci ve öğretmenleri  ilk olarak Çağdaş Drama Derneği'nden Bilge Özsarı ve Ayşegül Eroler ile drama etkinliğine katıldılar. 

Özsarı ve Eroler'in doğa farkındalığı konulu atölye çalışmaları ile keyifli zaman geçiren öğrenciler,  Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili'nin gezegenimiz, iklim değişikliği , ormanlar, enerji tasarrufu, geri dönüşüme  ilişkin interaktif sunumunu can kulağı ile dinledi. Sunumun ardından ise öğrenciler bez torba boyama atölyesi ile hem yaratıcılıklarını konuşturdu hem de naylon poşetlerin kullanımının doğaya etkileri konusunda bilinçlendi.

Bez Torba Boyama atölyesi ile eğlenceli dakikalar geçiren öğrenciler, Doğa eğitimi için ormanla buluştu. Ormanda,  Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ve Eğitim-Gönüllü sorumlusu Ülkü Karataş Ongun'un verdiği ekoloji bilgilerini içeren farklı ekosistemler, toprak, böceklerle mücadele , dikili ağaçta yaş tayini gibi konularda eğitim ve temiz orman havasını soluyarak uzun bir yürüyüş yapan  öğrenciler doğa konusunda farkındalıklarını arttırarak eğitimlerini sonlandırdılar. Doğa eğitimine katılmak isteyenler Ege Orman Vakfı’nın 463 80 80 nolu telefonundan bilgi alabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.