ÖRNEK ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

ÖRNEK ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Başarılı öğrencilerle bir araya geldi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesi Örnekköy’de eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamlayan bir grup öğrenci CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile özel programda bir araya geldi. Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği’nin (ROMGEDER) koordine ettiği programa CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Karşıyaka Sporun taraftarın 12 nolu yeşil kırmızı formasıyla Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve oğlu Emre, Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Cemil Yüm,  Karşıyaka Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği (ROMGEDER) Başkanı Emin Karameşe, Sınırlı Sorumlu İzmir Roman Toplumu Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Eşref Kalkan ve 25 başarılı öğrenci programa katıldı.

Bostanlı Park Kafe’de Koronavirüs tedbirleri altında 25 öğrenci güne güzel bir kahvaltı ile başladı. Çocukça şakalarla eğlenen öğrenciler zaman zaman yumurta tokuşturarak mini iddialarda bulundu. Kahvaltının ardından öğrencilerle protokol üyeleri bir süre sohbet etti.

BELEDİYE DAİMA ÇOCUKLARIN HİZMETİNDE

Çocuklara yönelik çalışmalara özel bir önem verdiğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay çocuklara herhangi bir konuda kendisine rahatlıkla ulaşabileceklerini söyledi. Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Cemil Yüm, çocuklara kendilerine sunulan fırsatları iyi değerlendirmelerini istedi.

SİZLER, TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİSİNİZ

Çocukları hoş sohbetiyle zaman zaman güldüren zaman zamanda düşündüren Roman CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ders niteliğindeki bilgilerini paylaştı. Milletvekili Purçu, “Değerli kardeşlerim sizler Türkiye’nin aydınlık geleceğisiniz. Bir eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamladınız. Sizlerle gurur duyuyorum. Bir milyon civarında işçi çocuğumuz var. İki milyon civarında çocuğumuz ise okula devam edemiyor. Binlerce kız çocuğumuz erken yaşta evlendiriliyor. Ben de küçüklüğümde sıkıntılar yaşadım. Bu sıkıntıları hiçbir Roman çocuğu yaşamasın diye çok çalıştım. Üniversite okudum. Milletvekili seçildim. Zorluklar beni yıldırmadı. Sizi de zorluklar yıldırmasın. Oyun oynayın, çocukluğunuzu yaşayın. Ama eğitime dört elle sarılın. Avukat, Doktor, Mühendis veya öğretmen olun. Sizler, bu güzel ülkenin geleceğini inşa edeceksiniz. Size inanıyorum, size güveniyorum”dedi.

HEDİYELER DAĞITILDI, HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay başta olmak üzere protokol üyeleri çocuklara hediyeler dağıttı. Daha sonra çocuklarla davetliler hep birlikte Atatürk anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler bu güzel günü kendilerine yaşatanlara teşekkür etti. 

0-027.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.