Ortak akıl toplantıları Diş Hekimleri ile devam etti

Ortak akıl toplantıları Diş Hekimleri ile devam etti

Bornova’da halk sağlığı için ele ele

Bornova Belediyesi’nin ortak akıl toplantıları Diş Hekimleri ile devam etti. Yapılacak ortak çalışmaların konuşulduğu toplantıda, Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi ile birlikte her yıl ortaklaşa gerçekleştirdiği Sağlık Halk Kongresi’nde bir günün Ağız ve Diş Sağlığı’na ayrılacağı açıklandı. Ayrıca Bornova Belediyesi’nin kente kazandırdığı tesislerde oynanacak üst düzey maçlar için Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili farkındalık pankartları  hazırlanacak. İzmir Diş Hekimleri Başkanı Dr. Murat Sütpideler, koruyucu ve önleyici diş hekimliği uygulamalarında yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü söyledi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise sağlıklı yaşam hakkının kutsal bir hak olduğunu belirterek Diş Hekimleri Odası ile de Halk Sağlığı konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yönetim anlayışının ilk sırasına koyduğu ortak akıl ilkesi çerçevesinde gerçekleştirdiği toplantılar kapsamında, diş hekimleri buluştu. Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nda Atatürk Mahallesi Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ndeki yapılan toplantıya İzmir Diş Hekimleri Odası Yönetimi, Bornovalı diş hekimleri ve Bornova Belediyesi’nin ilgili bürokratları katıldı.

Yerel yönetimlerin desteği çok önemli

İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Murat Sütpideler, kendilerini biraraya getiren Başkan Olgun Atila’ya teşekkür ettiği konuşmasında, ağız ve diş sağlının temel sağlık problemlerinin başındaki geldiğini vurguladı.  Koruyucu ve önleyici diş hekimliği uygulamalarında yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü söyleyen Sütpideler, “Oluşturulacak ortak politikaları halka ulaştırılmanın en kolay yolu yerel yönetimlerden geçmektedir. Yani belediyeler ile ortak hareket etmek çok önemli” dedi. Bu anlamda yapılacak işbirliğinin detaylarını anlatan İzmir Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Murat Sütpideler, “Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi ile birlikte her yıl ortaklaşa gerçekleştirdiği Sağlık Halk Kongresi’nde bir günde halkı aydınlatmamız adına diş hekimlerine ayrılacak. Ayrıca Bornova Belediyesi’nin kente kazandırdığı tesislerde oynanacak üst düzey maçlar için Ağız ve Diş Sağlığı ile ilgili farkındalık pankartları  hazırlanacak” diye konuştu.

Sağlıklı yaşam hakkı kutsal bir haktır

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise kenti birlikte yönetme noktasında meslek örgütleri de dahil olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile biraraya gelmeye özen gösterdiklerini ifade etti. Sağlıklı yaşam hakkının kutsal bir hak olduğunu belirten Başkan Atila, Diş Hekimleri Odası ile de Halk Sağlığı konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Bornova Belediyesi olarak sağlık alanında yaptıkları çalışmaları da anlatan Atila, “Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde 3 hekimi, 1 diş hekimi, 8 hemşire, 7 ebe ve 20 Evde Bakım Hizmeti görevlimiz ile Yunus Emre Mahallesi’nde Özgül Gündüz Sağlık Merkezi, Altındağ’da Halkın Üniversitesi Toplum Merkezi, Evka 4’te Sağlıklı Anne Sağlıklı Aile Merkezimiz iki adet hasta nakil ambulansımızla bugüne kadar 10 binlerce Bornovalıya sağlık hizmeti verdik, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Toplantı sonda tüm katılımcılar, hem mesleklerini icra ettikleri, hem de yaşadıkları yer olan Bornova ile ilgili sorunlarını ve önerilerini dile getirdi. Diş hekimlerinin görüşlerini tek tek not alan Başkan Atila, herbirine ayrı ayrı yanıt verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.