Ortaokullara Zorunlu Kodlama Dersi Geliyor

Ortaokullara Zorunlu Kodlama Dersi Geliyor

Öğrencilerde algoritmik ve bilişsel düşünme kabiliyetini geliştirmek amacıyla ortaokul 5 ve 6. sınıflara zorunlu kodlama dersinin getirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir komisyon oluşturduğu duyuruldu. Kodlama dersi 7 ve 8. sınıflarda da seçmeli hale getirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Onur Ak tarafından yapılan açıklamada öğrencilerin bilimsel ve algoritmik düşünme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla 5 ve 6. sınıflara zorunlu 7 ve 8. sınıflara seçmeli olarak kodlama dersi getirilecek.

medyaege-kodlama

Daha önce Ocak ayında Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından, Bakan Fikri Işık'ın yaptığı açıklama; "Milli Eğitim Bakanlığımızla yapacağımız çalışma ile kodlama dersini ortaokul ve liselerimizde müfredata alacağız." paylaşılmıştı. Paylaşılan açıklama ile beraber tarih verilmemişti. YEĞİTEK Genel Müdürü yaptığı açıklamayla beraber bu düzenlemenin yapılabilmesi için çalışma komisyonunun oluşturulduğu haberini verdi. Çalışma komisyonuna Sanayi ve Ticaret bakanlığının dahil olmadığı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

YEĞİTEK Genel Müdürü Ak, komisyonda kodlama alanının önde gelen isimlerine yer verildiğini aktararak, Türkiye'nin önemli üniversitelerinden öğretim görevlilerinin de komisyonda yer aldığını belirtti. Genel müdür ayrıca komisyonun sadece kodlama üzerine değil bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT), dijital okur yazarlık ve bilgisayar bilimi konularında da görev alarak, mevcut öğretim programının güncelleneceğini de söyledi.

Komisyonun işlerliğinin sağlanmasının ardından, ders müfredata girerse, ders işlenişi internet üzerinden gerçekleşecek. Öğretmenler de aynı şekilde öğrencilerinin ortaya koyduğu çalışmaları internetten takip ederek, öğrencilere yardımcı olabilecek ve öğrencinin kendisini geliştirmesini destekleyebilecek

Bir çok ülkede müfredata girmişti

Bahsi geçen ders bir çok ülkede ders müfredatı arasına girmişti. Özellik Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Avrupa Birliği ülkelerinde dersler çok rağbet görüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.