Oryantiring Şampiyonası genç, yaşlı herkesi bir araya getirdi

Oryantiring Şampiyonası genç, yaşlı herkesi bir araya getirdi

Urla Klazomenai Oryantiring Şampiyonası bugün başladı. İki gün sürecek ve Oryantiring Federasyonu’nca desteklenen yaşırmanın açılışı ve ilk günündeki yarışmalar, 7’den 70’e genç yaşlı birçok sporseveri Urla’da bir araya getirdi.

Urla Jandarma Kavşağı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleşen kortej yürüyüşüne Urla Kaymakamı Önder Can, Belediye Başkanı Sibel Uyar, şampiyona komitesi üyeleri, öğrenciler, motor tutkunları ve halk katıldı. Şampiyonanın açılış töreninde konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türkiye genelinde yeni gelişen bu sporun hatriteler yardımıyla yön bölma ve zamana karşı yarışmayı içerdiğini belirtirken, “Bize arkadaşlarımız bu şampiyonayı Urla’da yapmak isteklerini ilettiler. Ellerinde ciddi bir ön hazırlık vardı bizler de destek olduk” dedi. Uyar şunları söyledi:


“Bu yarışma 7’eden 70 herkesi kucaklayan bir çalışma. Oryantiring sporu, sosyal belediyecilik anlayışıyla uyumlu amaçlar hedefliyor. Günümüz koşullarında dört duvar arasında bilgisayarlarında oyun oynayan çocuklarımızın sokağa çıkarak doğayla iç içe olmasını sağlayacak bir spor dalı. Fiziksel ve zihinsel zekaya dayalı bir düşünce sporu olarak oldukça önemli. Her şeyden önce; kendine güven, hızlı karar verebilme, yön bulma, süratli ve tempolu koşu ama aynı zamanda süratte dayanıklılık, fiziki güç, harita bilgisi gibi çoklu zeka gruplarını içinde barından bir spor. Tıpkı yaşam gibi. Hem düşüneceksin hem de kaybolmadan ilerlemek zorundasın.  Amaç yalnızca hızlı koşmak değil, koşarken doğru hedefe ulaşabilmek. Elinizde her ne kadar pusula ve harita olsa da onları en az kullanarak yolumuzu bulmak. Takip edilecek bir lider yok. Boşuna söylemiyorlar, koşarken satranç oynamak gibidir Oryantring sporu.”

 


Komite Üyesi Esnaf Odası Başkanı Murat Özün, desteklerinden dolayı Urla Kaymakamlığı ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a teşekkür ederken, şampiyonanın kentin ekonomisine de katkıda bulunmasını diledi. Urla Kaymakamı Önder Can ise konukların keyifli zaman geçirmesini diledi, “Bu şampiyonanın ve sporun hızlı kentleşen Urla’da çocuklar ve gençler başta olmak üzere herkesin evden çıkarak doğa ile buluşmasını sağlaması açısından önemine dikkat çekti. 


Oryantiring Şampiyonası daha sonra sembolik start ile başlatıldı. Dahpa sonra gerçekleşen yarışmada ise engelliler ve yaşlılar da aralarında olmak üzere 610 sporcu ellerinde harita yardımıyla Urla merkezde çizilen rota üzerinde yön bulmaya çalıştı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.