Ösen, "Bizim her yerde karşılığımız var"

Ösen, "Bizim her yerde karşılığımız var"

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, hem genelde hem de yerelde iktidar olacaklarını belirterek, “Bizim her yerde karşılığımız var dedi.

Mehmet ÖZDOĞRU- Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir’de gazetecilerle bir araya geldi. Balçova Termal Otel Agamemnon Salonunda gerçekleştirilen toplantıda gündemi ve İzmir’i değerlendiren İzmir İl Başkanı Kaya Ösen, önemli mesajlar vererek, “Hem genelde hem yerelde iktidar olacağız. İlk seçimde olmasa bile orta vadede iktidar olmak istiyoruz. Bizim her yerde

DEVA Partisi olarak basın özgürlüğüne çok önem verdiklerinin altını çizen Kaya Ösen, “Dünyada en çok gazetecinin tutuklu olarak hapishanelerde tutulduğu ülkeler arasında yeri hiç değişmeyen Türkiye’de, gazetecilik gibi zor bir görevi, canla başla, yorulmadan, kamu adına yapan basın mensuplarına şahsım ve partim adına duyduğum saygıyı belirtmek istiyorum. Son yıllarda yurttaşlarımızın haber alma hakkını kısıtlamak adına, basın ve medya camiasında tekelleşmeye giderek, tek sesliliği kutsal sayanların, ülkemizi rekabetçi otoriter bir rejime dönüştürmesini hep birlikte gördük, görüyoruz. Bu süreçte toplumumuzun her kesimi, hiç olmadığı kadar kendini baskı altında hissederken, bu rekabetçi otoriter rejimden, belki de en çok nasibini alan kesim basın ve medya kuruluşları oldu. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 154. sırada kendine yer bulan Türkiye’nin, kişi hak ve hürriyetlerine karşı tutumunun karnesi, basın özgürlüğü sıralamasında kendini tüm dünyaya gösteriyor” dedi.

img-1559.jpg
Kaya Ösen, Türkiye’nin ne yazık ki yüksek enflasyon dönemine girdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye bunu 2000 öncesinde de yaşamıştı. Birçok gencimiz bunu bilmiyor ama ne kadar zorlu bir süreç olduğunu biz yaşadık. Türkiye’nin bu sarmala tekrar dönüyor olması da bizim için çok acı. Bunun da nedeni Türkiye’nin liyakat sahibi kadrolarla yönetilmiyor. Türkiye şu anda ekonomi deneyi yapıyor. Türkiye çok büyük bir ekonomi, Avrupa ile ciddi bağları olan bir ekonomi. Türkiye’nin çok ciddi bir kriz yaşaması çevresini etkileyebilecek bir faktör. Türkiye sadece bizim için değil, ekonomi anlamında kıta içinde bir tehdit oluşturuyor. Asgari ücrete çok ciddi bir zam yapıldı ama bu zammın eridiğini görüyoruz. Benzine, elektriğe, doğalgaza ve gıda maddelerine yapılan zamlar erimeye başladı. Genel Başkanımız da bunu söylemişti. Bir korkumuz da işsizlik oranların artacağı yönünde. İşletmelerin maliyetleri giderek artıyor. Bu maliyetler artarken yapılan ciroların da artması gerekiyor. Artmadığında da işsizliğin

Çözümlerini vatandaşlara sokakta, pazarda, evlerde, kahvehanede yani gördükleri her yerde anlattıklarına vurgu yapan Kaya Ösen, “Hal böyle iken DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak sokakta karşılık ve ilgi buluyoruz. Bu ilgi sayesinde İzmir Teşkilatımız, 1 yıl 2 ay gibi kısa bir sürede İzmir’in 24 ilçesinde teşkilatlanmasını tamamladı. Çok yakın bir zaman içerisinde bu sayıyı 27’ye çıkarmayı hedefliyor, sahadaki temaslarımıza ve çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. Bugün DEVA Partisi İzmir İl Teşkilatı olarak İzmir’in dört bir yanında olmanın verdiği erişimle, herkese, her an ulaşma şansını yakalamış bulunuyoruz. Durum böyle iken vatandaşlarımızın partimize olan teveccühü her geçen gün giderek artıyor. Bugün İzmir’in neredeyse her yerinde, partimize ulaşmak isteyen yurttaşlarımız, kendisine bir muhatap bulabiliyor, derdini anlatabiliyor. Bunun için DEVA Partisi İzmir’de, yurttaşlarımızın derdine DEVA olmak için ilçe teşkilat binalarını bir çözüm merkezi olarak görüyor, ekonomideki, sosyal hayattaki, adaletteki eşitsizliklerin giderilmesi için yurttaşlarımızla birlikte kafa yoruyor, çalışıyor” dedi.

img-1550-001.jpg

ORTA VADEDE İKTİDAR OLACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ve partisinin hedeflerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Kaya Ösen, “Tunç Bey’in ilk çıkışındaki ‘Akdeniz Vizyonu’nu beğeniyorum. İzmir’in turizm ve kongreler açısından bir çekim merkezi olması gerektiğini düşünüyorum. İzmir gençlerin olduğu bir şehir. İzmir, Türkiye’nin genelinden farklı bir portre çiziyor, o yüzden çekim merkezi olması önemli. Bu yolda çok disiplinli çalışmaları olmalı. Şu anki yönetimi bu yönden eksik olduğunu, çok daha farklı çalışmaların yapılabileceğini düşünüyorum. Bizim hedefimiz hem yerelde hem genelde iktidar olmak. Aynı şekilde illerimizi de böyle örgütlüyoruz. İlk seçimde olmasa bile orta vadede iktidar olacağımızı düşünüyoruz. Ödemiş’te, Kınık’ta, Kiraz’da gördüğümüz ilgiyi Narlıdere’de de görüyoruz. En çok üye yaptığımız ilçe Narlıdere, Ödemiş ise dördüncü sırada” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.