Ösen: Cumhuriyetimizin en ateşli savunucuları olacağız

Ösen: Cumhuriyetimizin en ateşli savunucuları olacağız

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı.

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yayınladı. Ösen mesajında şu ifadelere yer verdi;

Tarihimizin en önemli günlerinden biri olan 29 Ekim 1923, egemenlik hakkının gerçek sahiplerine, yani halka teslim edildiği ve her türlü veraset uygulamalarının kayıtsız şartsız reddedildiği tarihi bir andır. Halk egemenliğinin üstünde hiçbir otorite tanımayan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının önderliğinde; demokratik, laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi olarak kuruluşunun ilanıdır.

Bundan 99 yıl önce “demokrasi prensiplerinin en asrî ve en mantıkî tatbikini temin eden hükümet şekli cumhuriyettir” diyen Atamız, demokrasinin en gelişmiş şeklinin cumhuriyetle sağlanacağını öngörmüştür. Halkın yönetimi olan cumhuriyet, toplumun her kesiminin, yönetimde, temsilciler aracılığıyla söz hakkına sahip olabildiği ideal yönetim şeklidir.

Kadın bir il başkanı, bir politikacı olarak gururla belirtmek isterim ki 99 yıl önce alınan bu kararla DEVA Partisi olarak iktidara talip oluyor ve bu yolda korkmadan, yılmadan mücadele ediyoruz. Cumhuriyetimizin ışığı her daim yolumuzu aydınlatıyor; şanlı geçmişimiz bizlere rehberlik ediyor.

DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak her daim Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda ilkelerinin, inkılaplarının bekçisi olacak; vizyonunu, bakış açısını hep örnek alacağız. Dahası Atamızın miras bıraktığı Cumhuriyetimizin en ateşli savunucuları olacağız.

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 99. Yıl dönümünde milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesileyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını sevgi, saygı ve minnetle anıyorum.

whatsapp-image-2022-10-28-at-11-28-06.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.