Osman Fatih Cengiz, Sosyal İzolasyon Canlı Yayın Günlüğü’ne konuk oldu

Osman Fatih Cengiz, Sosyal İzolasyon Canlı Yayın Günlüğü’ne konuk oldu

Pınar Yeşiltay Sevim, farklı konu başlıklarını ele aldığı Sosyal İzolasyon Canlı Yayın Günlüğü’nde, 2 Mayıs akşamı, eğitimci, pazarlama profesyoneli, yazar ve hikaye iletişimcisi Osman Fatih Cengiz’i canlı yayında konuk etti.

‘Corona Markasını Kim Yönetiyor?’ başlığı ile gerçekleşen yayında bireysel ve kurumsal markalar için önemli olabilecek pek çok konu ele alındı. Her yayında alanında uzman farklı konuklarla farklı konuları ele alan eğitimci-yazar Pınar Yeşiltay Sevim'in 2 Mayıs akşamı @okuyananne ve @osmanfatihcengiz instagram hesaplarından canlı olarak gerçekleştirdiği canlı yayında markaların Corona sürecinde uyguladığı stratejiler ve sürecin sonunda yapması gerekenler konuşuldu.

Yaşadığımız sürecin krizden öte bir kaos olduğunu belirten Osman Fatih Cengiz, markaların böyle bir duruma hazırlıksız yakalandıklarına değindi. Deneyimli pazarlamacı, Corona günlerinin tüketici davranışlarını değiştirdiğini ve bu süreçte öne çıkan e-ticaret, uzaktan eğitim, hijyen, sağlık gibi konuların ilerleyen dönemde de sosyal ve ekonomik yaşama damga vuracaklarını söyledi.

Katılımcıların sorularına da yanıt verilen yayında, özellikle kurumsal yapılarda pazarlama ve marka iletişim süreçlerinin bir strateji doğrultusunda yapılandırılıp insan kaynağının da buna göre dizayn edilmesinin verimliliği nasıl arttıracağına değinildi.

Cengiz, bu sürecin, kişisel markalarına odaklanmak isteyen bireyler için de, kendileri için tıpkı ticari markalar gibi bir hedef belirlemeleri ve bu doğrultuda stratejik bir konumlandırma yapabilmeleri için bir fırsat olarak olabileceğini vurguladı.

Osman Fatih Cengiz, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede pazarlama ve marka alanında yüksek lisans yaptı. 16 yıldır satış, pazarlama, marka yönetimi ve kurumsal iletişim alanlarında kariyerini devam ettiren Cengiz, Soyak, Türk Telekom, Türkiye Finans, United Group gibi şirketlerde farklı görevler üstlendi. İletişime dair hikayelerden oluşan İletişimin Kadarsın adlı kitabın da yazarı olan Cengiz, iletişimde hikayenin gücüne inanmakta ve @osmanfatihcengiz adlı Instagram hesabından hayata dair birbirinden ilginç hikayeleri takipçileriyle paylaşmaktadır.  İstanbul’da yaşayan Osman Fatih Cengiz, evli ve 2 çocuk babasıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.