ÖSYM Sonuçları Açıklandı!

ÖSYM Sonuçları Açıklandı!

Üniversite tercihlerinin yapılmasının ardından bugün itibariyle ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı.

2016 için LYS'ye girip tercihte bulunan öğrencilerin yerleştirme sonuçları açıklandı. 2016 LYS'ye girip tercih yapanlar için ÖSYM sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilir.


Üniversitelere yerleştirme sonuçları açıklandı
 
ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, yükseköğretime  sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 13 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş  Sınavı (YGS) ve 18-19-25-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleşen Lisans  Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler  doğrultusunda, 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme  işlemleri tamamlandı.
 
Buna göre, adaylar yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM'nin  https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri  ile öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların  adreslerine gönderilmeyecek.
 
2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı  kazanan adayların kayıt işlemleri, 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında,  elektronik kayıtlar ise 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt  için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu  üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.