ÖSYM'den Flaş YGS Açıklaması

ÖSYM'den Flaş YGS Açıklaması

ÖSYM yazılı bir açıklama yaparak YGS'ye giren tüm öğrencilere haber verdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bugün yaptığı bir açıklamayla YGS'yey giren tüm öğrencilerin sınav kağıdının erişime açıldığını duyurdu. Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamayla milyonlarca üniversite adayının beklediği haber geldi. 

Geçtiğimiz 12 Mart'ta düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren tüm öğrencilerin cevap kağıtları yaptıkları işaretlemelerle beraber ÖSYM tarafından dün açıklandı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada 2017 YGS'ye giren adayların, cevap kağıtları ve optik kağıtlar üzerine yaptıkları tüm işaretlemelerin adaylar istedikleri takdirde görebileceği belirtildi. Adaylar ais.osym.gov.tr adresine girerek sınav soruları, soruların cevaplar, sorulara verilen yanıtlar ve sonuçları görebilecekler.

Şifre ile giriş şart

Adayların sonuçları görebilmek için ÖSYM'nin sitesine girerek TC kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra, Cevap Kağıdı Görüntüleme seçeneğini seçmeleri yeterli. 

Sınav kağıdının görüntüsüne kadar

Öğrenciler sisteme giriş yaparak sınavda kullandıkları kağıtların görüntülerine kadar her şeyi görebilecekler. Öte yandan ÖSYM'den şu açıklama yapıldı:

"Adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir.  İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir."  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.