Otelcilik okulu mezunları Foça'da bir araya geldi!

Otelcilik okulu mezunları Foça'da bir araya geldi!

Ankara Otelcilik Okulu’nun ilk mezunları, Foça’da turizmci adaylarıyla buluştu. Herhangi bir planlama olmadan, anlık (Spontane) gelişen buluşmada turizmin duayenleri anı ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.

Her yıl ülkemizin başka bir yerinde bir araya gelmeyi geleneksel hale getiren Ankara Otelcilik Okulu’nun ilk mezunları bu yıl İzmir’in Foça İlçesi’ni tercih ettiler. Aralarında bir kadın mezunun da yer aldığı 20 konuk Foça’da 41 yıldır turizm işletmeciliği yapan sınıf arkadaşları Sebahattin Karaca’nın organizasyonuyla toplandılar. Gruptakiler bugün sabah saatlerinde bazı işyerlerine uygulamalı ders için giden Foça Halim Foçalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle karşılaştı. Kendilerini tanıyan Sebahattin Karaca’nın da davetiyle ilk mezunlar mezun adaylarıyla buluştu. Her biri 40 yılın üzerinde turizm tecrübesine sahip büyükler, bir yandan kendi okul yıllarını anımsarken diğer yandan yaşadıkları yurtiçi ve yurtdışı tecrübelerini anlatmaya başladılar. Turizmin ufku açık bir işkolu olduğuna, mesleği sevenin mutlaka başarılı olacağına, yurtdışında çalışmanın çok önemli olduğuna ama belli kazanımların ardından başka ülke vatandaşlıklarına geçilmemesine, çünkü bu ülkenin, yetiştirdiği insanların tecrübe ve bilgilerine çok ihtiyacı olduğuna özellikle dikkat çektiler.

sohbetten-1.jpg

ARTIK DAHA ÇOK KIZ ÖĞRENCİ VAR

Ankara Otelcilik Okulu’nda 1969 yılında mezun olduğunu belirten Cemal Demir öğrencilerle karşılaşmalarının çok güzel bir tesadüf olduğunu onlarla düşüncelerini paylaştıklarını söyledi. Cemal Demir;” Çok iyi bir tesadüf oldu. Onlarla kendi düşüncelerimizi paylaştık. Bir şey gözümden kaçmadı. Bizim zamanımızda aşağı yukarı 40 -50 kişide yada 80 kişide 1 – 2 kız vardı. Şimdi küçük bir grupta bile 3 kız öğrenci var. Kızların artması beni sevindirdi. Onlara hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

TURİZMCİLİKTEN HAVACILIK ŞİRKETİ SAHİPLİĞİNE

77 yaşında olduğuna vurgu yapan Münir Gözen Tıp Fakültesi okumayı planlarken otelciliğe dönüş yapan bir öğrenci olduğunu bir daha dünyaya gelse yine turizmci olmak istediğini söyledi. Münir Gözen; “ Her zaman söyleriz. Bir daha dünyaya gelsek yine otelci(turizmci) oluruz. Allah’a çok şükür hep güzel yerlerde yaşadık. Güzel işlerde çalıştık. İyi paralar kazandık. Kimseye muhtaç olmadık. Bugün bir aile şirketimiz var. Havacılık yapıyoruz. Kendi uçaklarımız var. İnşallah bu kardeşlerimiz bizden daha başarılı olurlar. Yolları açık olsun “dedi.

img-6066.jpg

HİYERARŞİ ORDUDA VE OTELCİLİKTE VAR

Ankara Otelcilik Okulunun ilk 2 kız mezunundan biri olduğunu belirten Ayten Yücel kendisinin otelcilik yapamadığını ama arkadaşlarını her zaman desteklediğini dile getirirken Vural Demiriz sistemin sıhhatli yürümesi için hiyeraşinin önemli olduğunu söyledi. Vural Demiriz;” Hiyeraşi otelcilikte ve orduda vardır. Başka hiçbir yerde yoktur. Felsefemiz öğren ve öğret. Bütün arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

ÇALIŞIN VE SEVİN

1967 mezunu Yılmaz Kılıçlı ise öğrencilere işlerini sevmelerini tavsiye etti. Yılmaz Kılıçlı; “Genç kardeşlerime bir tek tavsiyede bulunmak istiyorum. Çalışın ve işinizi sevin. Severseniz zirvedesiniz. Sevmezseniz yaya kalırsınız. İşinizi sevin” dedi.

TAVSİYELERİNE UYACAĞIZ

Öğrencilerden Sıla Özeren turizm sektörünün ilk mezunlarından nasihatler almanın çok değerli olduğunu söyledi. Sıla Özeren;” Bizden büyük ve turizmin ilk mezunlarıyla tanışmak ve onlardan nasihatler almak bizim için çok değerli bir duygu. Onların tavsiyelerine uyup güzel yerlere gelmek istiyoruz. Kendilerine çok teşekkür ederiz” dedi.

KASAP VE BALIKHANEYE NİYET İLK MEZUNLARA KISMET

Ali Akpınar ise; aslında et kesimi ve balık türlerini öğrenmek için kasap ve balıkhaneye gitmek üzere ilçe merkezine geldiklerini ama iyi bir tesadüfle turizm sektörünün ilk mezunlarıyla karşılaştıklarını söyledi. Ali Akpınar; “Bize güzel nasihatlerde bulundular, güzel öğütler aldık. Hepsine çok teşekkür ederiz.”dedi.

TESADÜFLER BAZEN PLANLANANDAN İYİ OLABİLİYOR

Foça’da 41 yıldır turizm işletmeciliği yaptığını belirten Sebahattn Karaca turizm öğrencileriyle sık sık görüşmeler yaptığını ama bugünkü buluşmanın tesadüfen ve çok özel olduğuna dikkat çekti. Sebahattin Karaca; “ Ankara Otelcilik Okulu’nun ilk mezunlarıyla Foça Halim Foçalı Turizm Meslek Lisesi öğrencileri bir araya geldi. Tesadüf oldu. Bazen tesadüfler planlanandan daha iyi olabiliyor. Karşılıklı görüşmeler fikir alışverişleri yaptılar. Okullarından yıllar önce mezun olmuş arkadaşlarım bu gençlerle hasbıhal etmekten büyük keyif aldılar. Bilgi ve becerilerini, tecrübelerini genç arkadaşlarımıza aktardılar. Onları bir araya getirmekten bende büyük haz duydum, memnun oldum” dedi.

Öğrenciler ve duayenler birbirlerine sağlıklı yaşam ve başarılar dileyerek ayrıldılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum