ÖTV ile Fiyatları Uçmuştu! Kur Farkı Zammı Geliyor!

ÖTV ile Fiyatları Uçmuştu! Kur Farkı Zammı Geliyor!

Sıfır otomobil alacaksanız dikkat!

ÖTV ile yüzde 5'ten 15'e kadar geniş bir yelpazede yükselen otomobil fiyatları Nisan ayı içerisinde yüzde 20 civarında yapılacak kur farkı zammıyla daha da yükselecek. 

Dağıtıcıların ve yetkili satıcıların kar marjlarının oldukça düştüğünü belirten Borusan Manheim Genel Müdürü H. Zafer Terzioğlu, 2016 model sıfır araçlarda sona gelindiğini söyleyerek 2017 model otomobillerde yüzde 20'lere kadar varacak kur farkı zammının uygulanmaya başladığını vurguladı. 

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) ise ÖTV'deki artış ve kur farkı zammının etkisiyle otomobil piyasasında yüzde 15'lik bir daralma yaşanabileceğinin sinyalini verdi. OYDER'in bu tahminine göre geçtiğimiz yıl 1 milyon adet olan sıfır araç satışı bu tahminlere göre bu yıl satışın 850 bine düşmesi bekleniyor.

2017'de ikinci el patlaması bekleniyor...

Birinci el ürünlere bu kadar üst üste zam gelmesinin ardından pazar satışının düşebileceğini belirten H. Zafer Terzioğlu  “Örneğin 2011 – 2012 model otomobili olanlar, bunları satıp, eskinin yenisi olarak tabir ettiğimiz 2015 - 2016 otomobilleri satın alacaklar” ifadelerini kullanarak 2017'nin ikinci el yılı olmasını beklediğini söyledi.

Terzioğlu ayrıca geçen yıl 5.8 milyon adet 2. el otomobil satıldığını söylerek bu yıl 6.5 milyona çıkmasını beklediklerini söyledi. Borusan Manheim’ın geçen yıl 20 bin adet ikinci el otomobil satışı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Terzioğlu, 2017’de 25 bin adetlik bir satış hedefleri olduğunu bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.