Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali çok yakında!

Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali çok yakında!

Çeşme Belediyesi’nin ilçe tarımını canlandırmak amacıyla düzenlediği Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali bu sonbahar da İzmirlileri bekliyor.

MEDYA EGE - Çeşme'nin yerel değeri sakız ve kaçeli koyunları ile endemik türler olan kavun, sakız ağacı, beyaz soğan, karakılçık buğdayı, kekik gibi yerli tohumların korunması amacıyla 8. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali düzenlenecek.

kapak-123611.jpg

30 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek festival bu yıl 8. Kez gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıllarda Çeşme’nin en iyi kavunları ve en iyi sakız koyunlarının yarıştığı festival, Ovacık Meydanında yapılacak.

img-8973-e1444029641391.webp

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, festivalin amacına yönelik yaptığı açıklamada “Bu topraklara en büyük ekonomik girdiyi sağlayacak, damla sakızı üretimine öncülük vererek 50 yıl sonra yeniden Çeşme'den Sakız damlamasını sağladık. Çeşme'ye has anasonu tekrar toprakla buluşturduk. Sakız ve Kaçeli koyunlarımızın yetiştiricilerine destek olduk, olmaya devam edeceğiz. Dünyanın en güzel coğrafyasında, en verimli topraklarında, yaşıyoruz. Bizim Kanada’nın mercimeğine, Çin’in karpuzuna, başka bir yerin samanına ihtiyacımız yok. Köylünün milletin efendisi olduğunu unutmayalım yeterli” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.