OYGEM'den çocuklara ücretsiz kodlama eğitimi

OYGEM'den çocuklara ücretsiz kodlama eğitimi

OYGEM’de 7-12 yaş grubu çocuklar için Scratch programlama dilini öğrenerek kendi oyunlarını geliştirebilecekleri eğitim programı başlıyor. “Sen de Kendi Oyununu Kodla” isimli eğitimler, tamamen ücretsiz olacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, kenti inovasyon ve girişimcilik merkezine dönüştürme hedefi doğrultusunda önceki yıl başlatılan Oyun Girişimciliği ve Yazılım Merkezi (OYGEM), İZFAŞ Fuar Alanı’nda yer alan Kule İzmir’de, Türkiye oyun sektörüne geniş bir yelpazede katkı sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. OYGEM, bünyesindeki akademi ile de oyun ve yazılım sektöründe yer almak isteyenlere, çocuklardan gençlere her yaştan kişiye, birçok alanda ücretsiz eğitimler sunuyor. OYGEM, İZFAŞ ve Altıncı Kat iş birliğiyle “Sen de Kendi Oyununu Kodla” isimli, 7-12 yaş grubu çocuklar için Scratch programlama dilini öğrenerek kendi oyunlarını geliştirebilecekleri kodlama eğitimi başlıyor. Eğitimler, 14 Ekim 2023 günü başlayacak ve 4 program halinde hafta sonları gerçekleştirilecek.

Eğitime 7-12 yaş arasında, okuma yazma bilen, klavye ve mouse kullanabilen öğrenciler başvurabilecek. “Sen de Kendi Oyununu Kodla”ya https://kuleizmir.com/sen-de-kodla adresindeki formu doldurarak başvuru yapılabilecek. Eğitimle çocukların, kodlamayı ve algoritma mantığını öğrenmeleri, sistematik ve analitik düşünce becerisi kazanmalarını sağlamaları hedefleniyor. Eğitim sonunda ise öğrencilerin, akranlarının oynayabileceği oyunlar yapmaları amaçlanıyor. Scratch programlama dili eğitimleri, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Safa Öztürk tarafından verilecek.

Scratch, ABD’de bulunan MIT’in geliştirdiği, çocukların kullanımına göre tasarlanmış ve basit bir arayüze sahip bir programlama dili. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fareyle tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar yapabiliyor.

OYGEM VE OYGEM AKADEMİ HAKKINDA

OYGEM, oyun geliştiricilerin fikirlerini ve projelerini geliştirip hayata geçirebilmeleri için; iş modeli oluşturma, şirketleşme, yatırımcı bulma, oyunlarını geliştirebilme konularında onlara eğitim ve danışmanlık veren bir öğrenme ve uygulama merkezi. Teknoloji ve oyun tabanlı yenilikçi iş fikirlerinin şirketleşerek ulusal ve uluslararası arenada ekonomik katma değer yaratılması amaçlanıyor. OYGEM; üyelerine, oyun geliştirme merkezinde, geniş iletişim ağı ile ihtiyaçları olan her alanda uzman mentor desteği sağlıyor. Şirketin büyümesi için gerekli olan yatırımı bulmada da girişimcileri destekliyor. OYGEM, düzenlediği etkinliklerle de oyun sektörünü İzmir’de sık sık bir araya getiriyor.

OYGEM Akademi’de de oyun sektörüne adım atmak isteyen, her yaştan ve her seviye bilgi birikimine sahip kişiler için farklı konularda eğitimler verip sektöre girmelerine olanak sağlıyor. Öncelikli amacı, sektöre adım atmaya hevesli insanlara, temelden oyun geliştirme alanında teknik bilgiler öğreterek nereden başlayacaklarına ışık tutmak olan OYGEM Akademi, yüz yüze etkinlikler ve workshoplar ile bu bilgileri pekiştirerek yeni isimleri oyun sektörüne kazandırmayı da hedefliyor.

1697098012-sen-de-kendi-oyununu-kodla-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.