Öykü Orakçı ile çok özel röportaj

Öykü Orakçı ile çok özel röportaj

Düzgün diksiyonu,iyileştirici  ses tonu, kendine çeken yüksek enerjisi, ve göz alıcı güzelliği ile son zamanların en konuşulan ismi O! 

Can Radyonun Öykü ile yol muhabbeti programının sunucusu Öykü Orakçı! O, çok özel bir kadın. Kendisini yakından tanıyalım.

Kendinizi nasıl tanımlarsınız ?

Kendi halinde, hayatın değerini bilmeye çalışan,deniz tutkunu biriyim.
       
Dışarıdan bakınca oldukça iddialı duruyorsunuz. Yaklaşmak biraz düşündürüyor, korkutuyor? 

Bunu duymak beni üzüyor. O önyargılar ben değilim.

0-(3)-175.jpg

Önyargılar?

Onu mutlu etmek zor, her an gidebilir, çok özgür... gibi. Oysaki çok kendi halinde biriyim, bir çikolatayla mutlu olurum.Saygı ve huzurun olduğu yerden gitmem, sahip çıkarım . Başkalarının hakkına girmediğim kadar özgürüm, iki kişi yaşamayı bilecek kadar özgürüm, haddimi aşmayacak kadar özgürüm. 
        
Ama lakabınız "mavinin özgür kızı"?

Çünkü şu an bir sorumluluğum yok. Evli olsam, bir çocuğum olsa önceliklerim değişebilirdi.Deniz tutkum değişmezdi ama hayat sıralamam değişirdi.

0-(4)-164.jpg

Diğer röportajlarınızda sorulmamış, ben sorayım  Aşk desem? 

Çoğumuz aşk a hasretiz derim.

 Hasretiz ama tek kişiye  odaklanamayanlar var,korkup geri adım atanlar var. Sorumluluktan kaçanlar var.Sorunları çözmek yerine bitirenler var. Hazır olmayıp, başkalarının hayatını yoranlar var.Ne istediğini bilmeyip başkalarının aşka olan inancını yıkanlar var.Aşkını söyleyemeyenler var.Önyargıları olanlar var... Yaşadığını aşk sananlar var... derim.

Bu biraz kaçamak bir yanıt olmadı mı? Sizce Aşk ? Iyi bir aşık mısınız?

(gülüyor) Bir yerde okumuştum. "Aşk iki kişilik bir devrimdir! " Iyi bir aşık olmak, karşı tarafın beklentisine bağlı birazda. O, elma istiyor siz sürekli armut sunuyorsanız zor tabii... Birbirini tanimak çok önemli.Şu kadarını söyleyebilirim, çabuk pes etmem, sabırlıyım, olacağına inanmadığım birine evet demem. Aşk a saygım sonsuz, elele gezen 70lerindeki çiftlere hayranlıkla bakıyorum.

0-(5)-144.jpg

Yalnızlık korkunuz var mı ? 

Içinizde kimse yoksa yalnızsınızdır. Yalnız yaşlanmaksa kastınız, korkmuyorum. Hani derler ya "herşey olacağına varır" çok inanırım.Bizler bozmaya çalışsakta Evrenin mükemmel bir dengesi var.Evlenirsiniz, birşey olur yine yalnız kalabilirsiniz.Evlenirsiniz iki kişilik yalnızlık ta yaşayabilirsiniz ki bu daha kötü. Tabi tercih her zaman huzurlu bir hayat.Evli yada bekar ama huzurlu.

Etkili bir ses tonunuz var. Cümleleri ve vurguları o kadar yerinde kullanıyorsunuzki, ikna edicisiniz.Konuşmanıza dikkat kesiliyoruz. Bu enerji nereden? 

Ruhumu iyi besliyorum o da enerjimi arttırıyor. Gezmeyi çok seviyorum ama gezmek; bir yerlerde çay kahve yemek alışveriş değil benim için. Yeni yerler keşfetmek, insanların hikayelerini dinlemek, empati yapmak ve öğrenmek demek. Tabi deniz en torpil yaptığım...Ona 5dk  fazla bakmak ciddi kâr benim için.

Telefonunuzda en çok kullandığınız uygulama ? 

Tabiki  Instagram (kahkaha atıyor) En eleştirildiğim konuda bu.Uyarı aldım uymadım  Hesabımı hacklediler.Yenisini açtım.
                    
Özel bir kadınsınız  bu o çok sevdiğiniz instagramdan, programlarınızdan ve hakkınızda konuşulanlardan anlaşılıyor.Peki kadın olmak zor mu? 

0-(6)-116.jpg

Zor çok zor... Bunu bazen bir bakışla bile hissediyorsunuz. En üzüldüğüm şeyde kadınların kadınlara destek olmayışı.Insanlarin niyetlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum .

Bir filmden bir söz söyleyecek olsanız? 

"Bu bir tuğla, bu sizsiniz, isterseniz bir gökdelende isterseniz herhangi bir evde yer alırsınız " sözü beni etkilemişti. Herşey biziz, kilitte anahtarda biziz bunu keşfetmiştim.

Ayrılık? Ve hiç canınız yandı mı?Bu konularda, Programlarınızda çok rahat konuşuyorsunuz .

"Ayrılık" kelime olarak sisli bir renk.En etkili olan üzüntü sebebide, bence alışkanlık.
Alışkanlık, tehlikeli bir duygu ve yorucu. Çok rahat konuşuyormuşum gibi duruyor ama yaşarken o kadar kolay olmuyor.Evet benimde canım yandı, bende yara aldım, dipte yada en üstte oldu hep duygum .Bu çok şey öğretiyor ve çok şey katıyor insana.Tek taraflı yada değer görmediğiniz bir ilişkide ayrılık çok doğru tercih bence çünkü orada kalmak için diretmek kendinizden kaybettiriyor.

0-(7)-097.jpg
Öykü Hanım, sizi tanımak ve sizinle sohbet çok güzel. Çok teşekkür ederiz.Son olarak bir msj verseniz? 

Yayın kapanışımda söylerim genelde ;" güzel şeyler söyleyin , güzel şeyler paylaşın , iyi hissettirin " Bunu alışkanlık haline getirelim. Sizide tanımak güzel, ben teşekkür ederim.
               
                                                  Fotoğraf: Büşra Irmak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum