Oyun bağımlılığı artık hastalık sayılacak!

Oyun bağımlılığı artık hastalık sayılacak!

2018 yılının Eylül ayında verilen bir kararla birlikte, sürekli oyun oynayan kişilerin oyun bağımlısı oldukları tanımlanmıştı.

Şimdi de bu yüzden Dünya Sağlık Örgütü, oyun bağımlılığını resmi bir sınıflandırmaya dahil etti. Oyun bağımlılığı artık hastalık olarak kabul edilecek. Her şeyin bağımlılık yarattığı düşüncesini savunan Dünya Sağlık Örgütü resmen yaptığı açıklamalarda oyun bağımlılığını kabul ettiğini belirtti. Ayrıca bildirilenlere göre bu oyun hastalığı 2020 yılından itibaren tüm dünyada geçerli olacak ve kumar bağımlılığıyla aynı çizgide yer alacak.

Oyun bağımlılığı, Uluslararası Hastalık Sınıflandırmasının ICD-11 revizyonu altında yer alacak. Bu hastalık, dijital oyunlar ve video oyunları olarak tanımlanmış durumda ve oyun oynamaya verilen önceliği artması ile bağdaşlaştırılmış durumda.

Oyun bağımlılığı hastası bulunan kişilerdeki bu teşhisin doğrulanması için en az 12 ay boyunca kontrol edilecek. Yani bu hastalığın teşhisinin konulması için söz konusu bireydeki belirtilerin en az 12 ay boyunca belirgin olması gerekecek.

Oyun bağımlılığının bir hastalık olarak sayılması, bu konu üzerinde yapılan çalışmaların da artacağı anlamına geliyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün yanı sıra diğer sağlık kuruluşları da bu hastalık için çalışmalar yürütecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.