Oyuncu Bilgisayarı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Oyuncu Bilgisayarı Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Oyuncu bilgisayarı seçimi, oyun tutkunlarının titiz olduğu bir alandır.

Gerek işlemci ve RAM gerek de ekran kartı ve depolama kapasitesi, oyunlarda performansı etkiler. Takılma, donma veya bilgisayarın ısınması gibi sorunlar kötü bir deneyime yol açabilir. Bundan dolayı, oyuncu bilgisayarı seçiminde en iyisinden yana karar vermelisiniz. Peki oyuncu bilgisayarı satın alırken hangi konularda dikkatli olmak gerekiyor?

OYUNCU BİLGİSAYARLARINDA İŞLEMCİ GÜCÜ FARK YARATIYOR!

Bir bilgisayarın işlemcisi, kaynağın optimal bir şekilde kullanımını sağlar ve performansın arkasındaki güçtür. Bundan dolayı, oyuncu bilgisayarı işlemcisi yeni nesil olmalıdır. Günümüzde oyuncu bilgisayarı seçiminde, Intel ve AMD işlemcilerinin yeni nesil modelleri ilgi görüyor. En zorlu oyunlarda bile akıcı, keyifli bir deneyim yaşamak mümkün oluyor. Intel Core i7 ve i9 işlemciler, oyunculara hitap ediyor. Aynı zamanda i3 ve i5 Intel işlemciler de ortalama oyunlara hitap ediyor. AMD işlemcilerdeyse, Ryzen 7 ve 9 serisi iyi oyun performansı sağlıyor.

EKRAN KARTI PERFORMANS ODAKLI OLMALI!

Oyun deneyiminde, grafikler çok önemli bir yere sahiptir. Ekran yenileme hızı, parlaklık ve çözünürlük iyi olmalıdır. Elbette ki laptop veya masaüstü PC monitörü de içerdiği teknik standartlarla buna eşlik etmeli. Ekran kartı chipset tarafında AMD ve NVIDIA modelleri ön plana çıkıyor. Bunun haricinde, hangi ekran kartları oyuncu bilgisayarı için en iyi seçenektir sorusunun yanıtı açıktır. NVIDIA GeForce RTX serisinde 4080, 4090 ekran kartı içeren modeller oldukça iyidir. AMD tarafındaysa, Radeon RX ve R7 ön plana çıkıyor.

Ekran kartının haricinde, RAM ve SSD kapasitesine de dikkat etmelisiniz. RAM kapasitesi oyuncu bilgisayarı modellerinde en az 8 GB olmalıdır. Bunun dışında, en çok tercih edilen popüler modellerde 16 GB ve 32 GB ön plana çıkıyor. Profesyonel oyuncular ise, 64 GB RAM içeren gaming PC modellerini seçiyor.

AKICI BİR DENEYİM İÇİN UYGUN SSD DEPOLAMA ALANI

Depolama alanı, bilgisayarların doğru ve optimize kaynak kullanımı için, RAM ile birlikte önemli bir özelliğidir. SSD kapasitesi oyuncu bilgisayarlarında, 128 GB ile 2 TB arasında değişiyor. 256 GB ve 512 GB SSD depolama alanı ise, birçok oyun için makul görülen seviyelerdendir. HDD, bazı oyun bilgisayarlarında SSD ile birlikte tercih edilebilir. Bununla birlikte, Dragos ve Turbox gibi kaliteli oyun bilgisayarı modellerinde, sadece SSD içeren modeller de vardır.

Fiyat performans odaklı oyuncu bilgisayarı modelleri için, Atom Bilişim online alışveriş merkezinde harika modelleri keşfedebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.