Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu!

Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu!

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği tarafından bu sene ikincisi düzenlenen Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri çok kalabalık bir katılım ile Kültürpark İzmir Sanat’ta sahipleriyle buluştu. 47 oyunun girdiği yarışmada 16 dalda ödül verildi. 

Görkemli gecede aday ekipler dışında İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk ve çok sayıda öğretim üyesinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Protokol Müdürü Lütfü Ünal, sanatçı Orhan Alkaya, yazar - sinema eleştirmeni Vecdi Sayar, sanatçı Mehmet Özgür, Tiyatro Gazetesi kurucusu Nazif Uslu ile çok sayıda tiyatro emekçisi Özdemir Nutku’yu yalnız bırakmadı.

İzmir Sanat’ın bahçesinde müzik eşliğinde kokteyl ile başlayan gece Özdemir Nutku’nun hayat öyküsüyle sahneye taşındı. Kıvanç Hekim’in sunumuyla başlayan ve Jüri Başkanı Prof. Dr. Hülya Nutku’nun dilek ve temenni içeren açılış konuşmasından sonra Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Başkanı ve Ödül Koordinatörü Metin Güler jüriye ve ödül sekreterine birer teşekkür şilti sundu. Ödüllerini alan sanatçıların heyecanlarını gizleyemediği ve çığlıklar eşliğinde ödüllerine kavuştuğu gecede Cem İdiz’in piyanosuna kızı Elif İdiz ve Ercüment Birsel tiyatro şarkılarıyla eşlik etti. Gecede, Utku Haser de Nutku’nun bir şiirini seslendirdi. 

16 BRANŞTA ÖDÜL VERİLDİ

Türk tiyatrosunun yaşayan en önemli değerlerinden, yazar, yönetmen, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Ana Sanat Dalı’nın kurucusu değerli Prof. Dr. Özdemir Nutku adına on altı branşta verilen ödüller, sekiz aylık bir oyun izleme sürecinin sonunda akademisyen, yönetmen, oyuncu, tasarımcılardan oluşan ve başkanlığını Prof. Dr. Hülya Nutku’nun yaptığı yedi kişilik bir jüri tarafından belirlendi. Ege bölgesi kapsamında yapılan ve hem Özdemir Nutku’nun ismini nesilden nesile taşımak için, hem de bölgede ki sanatsal çıtayı yukarılara taşımak için yapılan ödüllere bu sene çok yoğun bir katılım sağlandı. 47 oyunun girdiği yarışmada on altı dalda ödüller verildi. 

EMEK ÖDÜLÜ RACİ ÖKSÜZ’E

İzmir Değer Ödülü Tiyatrohane’ye verildi. Geçen sene Hüseyin Avni Danyal’a verilen Özdemir Nutku Emek Ödülü ise bu sene hocanın öğrencisi ve aynı zamanda İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İbrahim Raci Öksüz’e verildi.  Özdemir Nutku Bölge Özel Ödülü de Akdeniz Bölgesi/Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na verildi. 
NUTKU’NUN İMZALI KİTABI SOYER’E HEDİYE EDİLDİ

Geceye, telgrafıyla katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e katkılarından ötürü iletilmek üzere Lütfü Ünal’a teşekkür plaketi ve Özdemir Nutku’nun yazdığı son kitabı ‘Atatürk ve Cumhuriyet Tiyatrosu’ kitabı imzalı olarak sunuldu. Ayrıca, Özdemir Nutku’nun yazdığı ve çevirisini yaptığı tüm kitaplardan da belediyenin kütüphanesine hediye edildi. Gecenin sonunda konuşan Özdemir Nutku, “Büyük sanatçılar mütevazı olur. Alçakgönüllü olur. Herkesi çok seviyorum. Çünkü tiyatro yapan insanları seviyorum” dedi.
 
TİYATRONUN IŞIĞI ÖZDEMİR NUTKU

Ödülle ilgili konuşan Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri Koordinatörü Metin Güler ise, “Tiyatronun doğduğu topraklardan dünya tiyatrosuna ışık tutmak bizim borcumuz. O ışığın kaynağı ise çok uzaklarda değildi zaten. Özdemir Nutku’ydu. Bizler sadece o ışığın önünde ki duvarları yıkıyoruz. Başta jürimiz olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği
ÖZDEMİR NUTKU TİYATRO ÖDÜLLERİ/2019
Ödül Aday Listesi
 
Özdemir Nutku Yılın Kadın Oyuncusu 
Gülin Bakkaloğlu – Sessizlik / BBŞT
 
Özdemir Nutku Yılın Erkek Oyuncusu 
Mehmet Duran – Victoria Hikayeleri / Bazı Şeyler Tiyatrosu


Özdemir Nutku Yılın Yardımcı Kadın Oyuncusu
Aslıhan Kumtepe- Çelebi / Karya Tiyatro Atölyesi (Milas)
 
Özdemir Nutku Yılın Yardımcı Erkek Oyuncusu
Hakan Taner Yıldırım – Sessizlik / BBŞT


Özdemir Nutku Yılın Genç Kuşak Kadın Oyuncusu
Eda Aydınlı – 39 Basamak / Denizli Büyükşehir Bld. Şehir Tiyatrosu


Özdemir Nutku Yılın Genç Kuşak Erkek Oyuncusu
Oğuzhan Özer – Uçurtmanın Kuyruğu / Han Tiyatrosu


Özdemir Nutku Yılın Yönetmeni
Can Dalkılıç – Victoria Hikayeleri / Bazı Şeyler Tiyatrosu


Özdemir Nutku Yılın Yapımı
Yine Başladılar Şarkılarına / Efeler Belediye Tiyatrosu (Aydın)


Özdemir Nutku Yılın Dekor Tasarımı
Tayfun Çebi  - Domuz Ahırı / Dram Oyuncuları    


Özdemir Nutku Yılın Kostüm Tasarımı 
Selin Eder – Yine Başladılar Şarkılarına / Efeler Bld. Tiyatrosu (Aydın)
 
Özdemir Nutku Yılın Işık Tasarımı
Cevat Özalp – Dünyanın Ortasında Bir Yer / Denizli B. Bld. Genç Denizli Tiyatrosu
 
Özdemir Nutku Yılın Müzik Tasarımı 
Sam Alty-  Hiç Kimse / Vol.5 Tiyatro
 
Özdemir Nutku Yılın Oyun Yazarı 
Dağlar Uygur – Çelebi / Karya Tiyatro Atölyesi (Milas)
 
Özdemir Nutku Yılın Dramaturgu
Zafer Menek - İçerdekiler / Ege Sanat Atölyesi


Özdemir Nutku Yılın Ensemble Ödülü
Babil / Arte Oyuncuları
 
Özdemir Nutku Yılın Afiş Tasarımı 
Alpgiray Kelem –Hanımlar ve Hizmetçiler/Ege Sanat Atölyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.