ÖZDEMİR NUTKU TİYATRO ÖDÜLLERİ VERİLECEK

ÖZDEMİR NUTKU TİYATRO ÖDÜLLERİ VERİLECEK

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği, 2.Tiyatro Kampı’ndan sonra önemli bir tiyatro hareketini daha hayata geçiriyor.

Ege denizinin kıyı kentlerini ve tüm Ege bölgesini kapsayan coğrafyada 55 tiyatronun oluşturduğu ve bölgede gerçekleştirdiği tiyatro hareketlerinden kendisinden sıkça bahsettiren Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği, 2.Tiyatro Kampı’ndan sonra önemli bir tiyatro hareketini daha gerçekleştiriyor. 


Yalnızca İzmir’in değil ülke tiyatrosunun duayenlerinden olan Prof. Dr. Özdemir Nutku adına bu yıl birincisi gerçekleşecek ve on yedi dalda verilecek ödüller Mayıs ayında sahiplerini bulacak. Performans alanında verilecek ödüllerin yanı sıra her yıl hocanın bir öğrencisine “Özdemir Nutku Emek Ödülü” ve başka bir bölge tiyatrosuna “Özdemir Nutku Özel Ödülü” verilecek. Böylece ödülün  ülkenin bütün değerlerini kapsadığının altı çizilmiş olacak. 


Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği ve Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri Başkanı Metin Güler” Yalnızca bölgenin değil ülkenin hatta uluslararası tiyatro hayatının önemli duayenlerinden ustamız sevgili  Özdemir Nutku adına vereceğimiz ödüller sanatsal bir hareketin ötesinde hocaya bir vefadır. Ülke tiyatrosuna bir armağandır. Bölgede ki tiyatro hareketlerine ivmedir. Sanatsal kalitenin yükselmesi için de pozitif bir motivasyondur. Akademisyenlerden, profesyonel oyuncu, tiyatro yönetmenlerinden oluşan 7 kişilik bir jüri oluşturduklarını ve şeffaf bir ödüllendirme için özen göstereceklerini” söyledi. 

Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri,  Mavişehir Kuzguni Sanat Cafede yapılan basın toplantısı ile duyuruldu. Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği üyeleri, Özdemir Nutku, eşi Hülya Nutku ile tiyatroya gönül verenlerin katıldığı toplantıda ödüle adının verilmesinden gurur duyduğunu belirten Özdemir Nutku “ Hayatım hep tiyatroyla geçti. Yaşarken böyle bir ödüle adımın verilmesini görmenin onurunu yaşıyorum. Ödülü hazırlayanlara teşekkür ederim" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.