Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri’nde geri sayım

Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri’nde geri sayım

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri’nin ilki 1 Haziran Cuma akşamı Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde törenle sahiplerine verilecek.

Yalnızca İzmir’in değil, ülke tiyatrosunun duayenlerinden olan Prof. Dr. Özdemir Nutku adına bu yıl birincisi gerçekleştirilen ve on altı dalda verilecek ödüller 1 Haziran Cuma akşamı saat:20.30’da Karşıyaka Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde yapılacak törenle sahiplerini bulacak. 

Törende; Özdemir Nutku Yılın Kadın Oyuncusu, Erkek Oyuncusu, Yardımcı Kadın Oyuncusu, Yardımcı Erkek Oyuncusu, Yılın Dekor Tasarımı, Işık Tasarımı, Müzik Tasarımı gibi on dört dalda performans alanında verilecek ödüllerin yanı sıra Nutku’nun her yıl bir öğrencisine ‘Özdemir Nutku Emek Ödülü’ ve İzmir dışında bir bölge tiyatrosuna da ‘Özdemir Nutku Özel Ödülü’ verilecek. 

SANATSAL HAREKETİN ÖNCÜSÜ

Bu yıl Özdemir Nutku’nun 9 Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden öğrencisi olan ekranların bilinen siması, başarılı oyuncu Hüseyin Avni Danyal’a ‘Emek Ödülü’ verilirken bölge tiyatrosu olarak da Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne ‘Özel Ödül’ verileceğini dile getiren Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği ve Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri Başkanı Metin Güler, bölge ödülü vererek Özdemir Nutku adına düzenlenen tiyatro ödüllerinin bütün ülkenin değerlerini kapsadığını söyledi. Metin Güler, “Yalnızca bölgenin değil, ülkenin hatta uluslararası tiyatro hayatının önemli duayenlerinden ustamız, sevgili hocamız Özdemir Nutku adına vereceğimiz ödüller sanatsal bir hareketin ötesinde, hocaya bir vefadır. Ülke tiyatrosuna bir armağandır. Bölgedeki tiyatro hareketlerine ivmedir. Sanatsal kalitenin yükselmesi için de pozitif bir motivasyondur. Akademisyenlerden, profesyonel oyuncu ve tiyatro yönetmenlerinden oluşan yedi kişilik bir jüri şeffaf bir ödüllendirme için özen gösterdi“ dedi.  

Güler, Ege Denizi’nin kıyı kentlerini ve tüm Ege Bölgesi’ni kapsayan coğrafyada 55 tiyatronun oluşturduğu ve bölgede gerçekleştirdiği 2.Tiyatro Kampı gibi tiyatro hareketlerinin ardından Özdemir Nutku Tiyatro Ödülleri ile önemli bir tiyatro hareketini daha gerçekleştirmekten mutlu olduklarını belirterek, tüm tiyatroseverleri ve Özdemir Nutku’nun öğrencilerini ödül törenine davet etti.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.