Özdemir'den Birlik Sağlık-Sen'e tepki: Sendikacılığa yakışmaz

Özdemir'den Birlik Sağlık-Sen'e tepki: Sendikacılığa yakışmaz

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Birlik Sağlık-Sen tarafından Bayındır Devlet Hastanesi ve sendikaları ile ilgili yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, yapılan açıklamaların sendikacılıkla bağdaşmadığını ifade etti.

Birlik Sağlık-Sen tarafından Bayındır Devlet Hastanesi ve Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanlığı ile ilgili yapılan açıklamalara Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir’den tepki geldi. Özdemir açıklamasında “Üye tutmak için tamamen gerçek dışı yapılan açıklama sendikacılığa yakışmaz” ifadelerini kullandı.

-002.jpg

Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bayındır Devlet Hastanesinde yapmış olduğumuz özverili çalışmalar neticesinde yetkimizi aldık. Ancak almış olduğumuz yetkiyi hazmedemeyen birlik sağlık sen başkanı Ahmet Doğruyol yetkili sendika olamayınca hastanede sendikamızı ve sağlık bakım hizmetleri müdürünü ilgili açıklamalar yapması sebebiyle kamuoyunu bilgilendirme yapmak hâsıl olmuştur. Bizim yapmış olduğumuz sendikal çalışmayı İzmir’de bilmeyen yoktur. Hiçbir çalışana bu güne kadar baskıyla zorlamayla üye yapmadık. Bu güne kadar kazanımlarımızı ve ilkelerimizi anlatarak sağlık çalışanlarının gönlüne girdik. Bir tane kazanımı olmayanlar, hastanede yetkili olacakmış, buna da bizim inanmamızı bekleyip sağa sola iftira atarak yetki almaya çalışıyorken sizlerin sendikacılığınızı yeniden sorgulamamız gerekiyor. Hastanemizde temsilcinizin tek yaptığı, yüzlerce kazanımı olan sendikamızı ve hükümeti kötülemek, bunun nezdinde insanları sendikamızdan istifa ettirmek için çaba harcarken, çalışanlara baskı yapmaktan öte ne yol izleniyor. Gelelim iftiralarına, hastane de pandemiden kaynaklı acil servis ve karma servis ve aşı birimleri hizmet vermekteyken daha önce uygun görülen ancak nöbet tutamaz raporu olmadığından kaynaklı, hastanene de nöbet tutamaz raporu olanlar ve süt izninde olan personellerin bu birimlerde değerlendirilmesinin ne gibi bir baskı sonucu yapıldığının anlamak mümkün değil. Aşıda çalışırken nöbet tutup parasını alırken, aşı uygulaması bitip başka ilgili birime gönderilince mi üyenizin tansiyon hastası olduğu aklına geldi? Sizin üyeniz nöbet tutmak istemiyorsa bir hastalığı varsa, 6 yıllık hemşirenin aldığı gibi nöbet tutamaz raporunu alabilirse nöbet muafiyetinden oda yararlanacaktır. Kişinin görev yeri değişikliğinin sebebi budur. Hastanedeki başkan yardımcına gelince, idarecileri sevmeyebilir ama her çalışan hastanede ki üstlerine, idarecilerine saygılı davranması gerekir. Asıl olan da budur. Bunun için Sayın Başkan üyenizin haklı olduğu konularda tabi ki açıklama yapınız ancak üye tutmak için açıklama yapmak bir kurumu karalamak sendikacılara yakışmaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum