Özel çocuklar 12D sinemayla tanıştı

Özel çocuklar 12D sinemayla tanıştı

Down sendromlu, otizmli, zihinsel ve bedensel engelli 50 öğrenci 12D sinemayla tanıştı.

Down sendromlu, otizmli, zihinsel ve bedensel engelli 50 öğrenci 12D sinemayla tanıştı. İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Volen Organizasyonun üstlendiği etkinlikte özel çocuklar çok eğlenceli anlar yaşadı

İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunan Down sendromlu, otizmli, zihinsel ve bedensel engelli 50 öğrenci ilk kez 12D sinemayla tanıştı. Volen Organizasyonun destek verdiği etkinlikte çocuklar unutulmaz anlar yaşadı.

HAYAL GÜÇLERİ GENİŞLİYOR

Okul önüne gelen 12D sistemli kamyonette öğrenciler seçtikleri filmleri izlerken öğretmenleri de onları yalnız bırakmadı. İlgi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Eğitim Koordinatörü Selvi Çalış, Sinemanın çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişiminde önemli rol oynadığını ifade ederek, “Sinema ile çocukların hayal güçleri genişler. Toplu yerlerde uyulması gereken kuralları öğrenirler. Sinema 5 duyuya hitap etmesi açısından gelişimlerine katkı sağlar”dedi. Çalış ayrıca bu tarz etkinlikleri çoğaltarak çocukların gelişimlerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.