Özel çocuklar engel tanımadı

Özel çocuklar engel tanımadı

3 Aralık Uluslararası Engelliler Gününde, özel çocuklar sahnede hünerlerini gösterirken izleyiciler tarafından alkışlandı.

Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi Aile Birliğinin organize ettiği farkındalık günü etkinliği Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe sivil toplum örgütleri, veliler öğrenciler katılım gösterdi. Özel gereksinimli bireylerin ortaya koydukları performans coşkuyla izlendi.

1-1.jpg

Etkinlikte konuşan Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Zorlu, özel çocukların her alanda yaşamlarını kolaylaştırmanın gerektiğini belirterek şunları söyledi; “Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütüldü. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edildi. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için çok önemli. Bu etkinliğimiz toplumsal farkındalık oluşturulması amacı ile düzenlendi. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederim.Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak, yılın her günü onları desteklemek için eğitim süreçlerinde yanlarında olduk."

Sibel Doğanın sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Küçük Dokunuşlar YDD, Temiz Kalpler Down Sendromu Derneği, İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü, Küday Şadi Olcay Basketbol Takımının destek verdi. Etkinlikte Bülent Selçuk Soloda yer alırken Işıktan Uşaklıgil Akordiyon, Ebru Tokgöz ve Musa Çadırcı Bağlamaları ile eşlik etti. Begüm Aybars solist olarak sahne aldığı etkinlik sivil toplum örgütlerinin ve öğrencilerin sergiledikleri gösterilerle sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.