‘Özel Çocuklar’ iş hayatında...

‘Özel Çocuklar’ iş hayatında...

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın kursuna öncülük ettiği S.S Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yeni bir uygulamaya daha imza attı.

Otizm ve benzeri tanı konulan iki ortak çocuğu, Kooperatifin işlettiği “İskele Çay Evi’nde” servis elemanı olarak hizmet vermeye başladı. 

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın kadınların üretimde yer almaları, ürettiklerinden gelir sağlamaları ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla göreve geldiğinde başlattığı çalışmalar 184 kooperatif ortağının katılımıyla büyüyürek sürüyor. 

Kadın üreticiler halen eğitim, gıda üretimi, el sanatları alanında üretimlerini sürdürüyor. Kooperatife bağlı bazı işletmelerde de ürettiklerini değerlendiriyorlar. 

Uygulama İskele’de başladı

Urla Kadın Girişyimi Kooperatifi’nin işlettiği İskele Çay Evi’nde dönüşümlü olarak çalışan ortaklara haftada bir gün olmak üzere ortakların ‘özel çocukları” da katılmaya başladı. Firdevs Özdemircan ile Batuhan Kandemir, Perşembe günleri çay evinde servis yapıyor, müşterilerle ilgileniyor.

Firdevs annesi Mevlüde Özdemircan ile birlikte çalışırken, Batuhan’ın çalışma gününün heyecanına ise annesi Hale Kandemir ortak oluyor. Çalıştıkları için çok mutlu olduklarını belirten çocukların aileleri ise bu projenin ilçede özel işletmeleri de içine alacak biçimde gelişmesini temenni ediyorlar. 

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Kadın Girişimi Kooperatifi’nin bu çalışmasının kentte değişik nedenlerle eğitimini sürdüremeyen özel çocukları da içine alacak biçimde yaygınlaşmasını hedeflediklerini belirtirken, “Ortaklarımız kadar bu durumdaki özel çocuklarımızın da günlük hayata dahil olmaları bizim için önemli” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.