ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ANTRENMAN

ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ANTRENMAN

Bornova Becker Spor, özel çocuklarla yıldız oyuncuları bir araya getirdi.

Normal hayatlarında sokakta rahat top oynayamayan çocuklar, dünya standartlarındaki spor kompleksinde, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin lider takımı Bornova Becker Spor’un, çoğu süper ligden gelen oyuncuları ile basketbol oynama şansı yakaladı. 


Her ay farklı bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirerek, toplumun farklı alanlarındaki sorunlarına dikkat çekmek ve çare üretmek için birçok çalışma gerçekleştiren Bornova Becker Spor Kulübü, çocuklara ne kadar özel olduklarını bir kez daha hissettirdi. Bornova Özel Eğitim Kurumlarında eğitim gören yaklaşık 50 özel çocuk için, onların en çok keyif aldığı “Antrenman Günü Etkinliği”ni düzenleyen Bornova Becker Spor, takım oyuncuları ile özel çocukların idman yapmalarını sağladı. 


Proje sponsoru olan, Becker’in Adana bayisi “IMC Pergola”nın desteğiyle düzenlenen etkinlikte, zihinsel engelli çocuklar, Bornova Atatürk Spor Kompleksi’ne gelerek, takım oyuncularıyla birlikte keyifli vakit geçirdi. Basketbol topunu tutmayı, pas vermeyi ve topu potaya atmayı öğrenen çocuklar, attıkları her basket sonrasında, kendi aralarında oluşturdukları ve “basket dansı” adını verdikleri oyunla sevinç gösterisinde bulundu. Özel çocuklar için düzenlenen etkinlik süresince, çocuklar ablaları ile birlikte karşılıklı antrenman yapma ve doyasıya konuşma fırsatı buldu.


Etkinlik sonunda görüşlerini aldığımız Bornova Becker Spor Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Burcu Kebir; “Çocuklarımız takımla vakit geçirmeyi çok seviyorlar. Onlar için bu tip etkinlikler çok özel oluyor. Çünkü her çocukta olduğu gibi onların da hayalleri, umutları ve kendilerine seçtikleri bir rol model var. Bizim maçlarımıza gelen, tribünden maçı seyreden, her baskette bizden çok sevinen ve tezahürat yapan bu çocuklarımız için takım oyuncularıyla tanışmak, onlarla vakit geçirmek çok önemliydi. Beni her gördüklerinde, antrenmana katılma isteklerini dile getirdiler. Aileleriyle ve öğretmenleriyle haber gönderdiler. Biz de onların bu isteğini yerine getirerek, hayallerini gerçekleştirmelerine, kendilerine örnek aldıkları kişilerle tanışmalarına vesile olduk. Etkinlik sonunda hepsinin yüzlerinden, gözlerinden okunan mutluluğu ve sevinci görebilmek her şeye bedeldi. Çocuklarla birlikte etkinliğe katılan, onların mutluluğuyla mutlu olan ailelerine ve öğretmenlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.