Özel Ege TÜBİTAK Final Sergisi’nde Ödülleri Topladı

Özel Ege TÜBİTAK Final Sergisi’nde Ödülleri Topladı

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca düzenlenen

 

48. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ulusal Finali’nde Özel Ege Lisesi öğrencileri bir birincilik, bir ikincilik ve 12 alanda birincilik ödülünü kazananlar arasından 2 proje sahibine verilen Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü’nü de alarak büyük bir başarıya imza attı.  

Özel Ege Lisesi yarışmanın ilk ayağı olan İzmir Bölge Sergisi’nde Biyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı dallarında elde ettiği üç birincilikle Ankara’da ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Salonunda 8-12 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleşen Ulusal Final’e katılmaya hak kazandı. Ülke genelinden 13.940 projenin başvurarak 220’sinin Ulusal Final’e gittiği  Türk Dili ve Edebiyatı alanında öğrencilerimizden Karya Gülen ve Ece Bardakcı’nın hazırladığı ve danışmanlığını Yelda Kantarcıoğlu’nun yaptığı “Derd-i Derûnu Edebiyat Olanların Mekânı: Âlemârâ” isimli proje birinci olup ayrıca Yılın Genç Araştırmacısı Ödülünü kazandı. Biyoloji kategorisinde finalist olan öğrencilerimiz Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud’un hazırladığı ve danışmanlığını Dr. Onur Akpınar’ın yaptığı “Kanserden Değil, Geç Kalmaktan Kork” isimli Biyoloji projesi ise ikinci oldu.

unnamed-(11)-007.jpg

 

Özel Ege Lisesi Müdürü Aylin Musluoğlu, “Özel Ege Lisesinde kitlesel ve sürdürülebilir başarının güzel bir örneğini ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Akademik başarılarımızın yanı sıra yaşamın içinde çok yönlü başarıyı yakalayan gençler yetiştiriyoruz. Bilimsel bilginin ışığında çevresine yön verecek kuşaklar mezun etmeyi hedeflerken öğrencilerimize gelecek yaşamlarında ihtiyaçları olacak tüm donanımları kazandırmayı da amaçlıyoruz. Bir bilim ve liderlik okulu olan Özel Ege Lisesi uzun yıllardır TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisi’nde en fazla sayıda projesi sergilenen lise olma onurunu yaşamaktadır. Okulumuz 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda 3’ü birincilik olmak üzere toplam 6 ödül kazanarak yarışmada en çok sayıda ödülü almıştır. Ankara’da yapılan Ulusal Final’de ise Türk Dili ve Edebiyatı alanında hem birincilik ödülünü hem de  Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü’nü alarak bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik ederim. Aynı şekilde Biyoloji alanında ikincilik ödülünü alan ve Tarih alanında Ege Bölgesi’ni temsilen yarışan öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini kutlarım.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.