Özel Egepol Hastanesi, kalp sağlığına dikkat çekti!

Özel Egepol Hastanesi, kalp sağlığına dikkat çekti!

Özel Egepol Hastanesi Kalp Merkezi Ekibi, kalp sağlığının önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi.

Uzman hekimlerin ve yardımcı sağlık personelinin bir araya geldiği etkinlikte konuşan Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Murat Çelik, Covid 19 Pandemisinde eve bağlı yaşam tarzında ve kalp hastalıklarında artış görüldüğünü söyledi.

Çelik, “Kalp hastaları ilaçlarını alıp kullandılar belki ama salgın nedeniyle evden dışarı çıkmak istemediler, hastanelere muayene olmak için gelmekten çekindiler. Birçok hasta evde diyetine uyamadı ve düzenli yürüyüş, egzersiz yapamadı. Kalp sağlığının ülkemiz ve hatta tüm dünya genelinde bozuldu. Kalp hastalıklarına hizmet sunmanın bu nedenle daha da önemli hale geldiğini düşünüyoruz ve ekip olarak toplumdaki kalp hastalarının sağlığı için özverili şekilde çalışmalarını sürdürüyoruz” diye konuştu.

hekimler.jpeg

DENEYİM VE TEKNİK ALTYAPI ÖNEMLİ

“Tüm organlar önemli olmakla birlikte kalbimizin en önemli organımız olduğu söylenebilir” diye konuşan Uzm. Dr. Hasan Murat Çelik, şöyle devam etti: “Kalp krizi aniden dışarıda dolaşırken veya evde otururken ritim bozukluğu, göğüs ağrısıyla kendini belli ediyor. Bazen hızlı anjiyografi yaparak müdahale etmek bazen de hasta için uygun tıbbi koşulları hazırlayarak kalp ameliyatı yapmak hayat kurtarıyor. Acil ameliyatlar için de her an hazırız ancak kalp hastalarını, kalp krizi gelişmeden önce yapılan sağlık kontrollerinde Egepol Hastanesi’nin konfor, teknik donanım ve hekimlerimizin mesleki tecrübesi ile buluşturmaya devam edeceğiz. Tüm müdahaleler için anjiyografi ünitesi, koroner yoğun bakım, ameliyathane, tıbbi cihazlar ve elbette ekibinizin her an hazır olması önem taşıyor”

TESCİLLİ KALP MERKEZİ ÜNVANI

Egepolde kalp sağlığı alanında önemli yatırımların devam ettiğini ve 2021 yılında tescillenmiş bir kalp merkezi ünvanını aldıklarını dile getiren Uzm. Dr. Hasan Murat Çelik “Kalp Merkezinde verilen kaliteli hizmet sunumu önemli tıbbi standartlar yanı sıra iyi bir organizasyon gerektirmektedir. Kalp merkezinde Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Anestezi, Göğüs Hastalıkları, Dahiliye, Fizik Tedavi ve tüm diğer branşlardaki uzmanların birlikte çalışması oldukça önemlidir. Böylelikle tedavi başarısı da artıyor. İzmir ve Ege Bölgesi’nde kalp sağlığı hizmetinde önemli bir görevimiz var, bu desteği ayrıca yurt içi ve yurt dışından hastanemize gelmekte olan bütün hastalarımıza sunmaya da devam edeceğiz. Bu sorumluluk bilinciyle 7/24 görevimizin başındayız. Bugün hastanemizde 2021 yılının 2021. Anjiyografisi yapıldı. Bu hizmete gönül vermiş Kalp Merkezi Ekibimizi kutluyorum, hastalarımız için gece gündüz gayret gösteren hastanemizin tüm çalışanlarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.