ÖZEL EĞİTİM İLK ÖNCE, HERŞEYDEN ÖNCE

ÖZEL EĞİTİM İLK ÖNCE, HERŞEYDEN ÖNCE

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özel eğitime ihtiyaç duyan engelli öğrencilerin sorunlarını masaya yatırma ve çözüm önerileri araştırma amacıyla Çeşme'de düzenlendi.

Özel Eğitim İlk Önce Her şeyden Önce Özel Eğitim " isimli çalıştayın açılışını gerçekleştirdi İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Çeşme'de düzenlediği "Özel Eğitim Çalıştayı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Kentteki özel eğitim hizmetlerini ve eğitime ihtiyaç duyan bireylerin öğretim süreçlerini değerlendirme ve sorunları tespit edebilme amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile çok sayıda eğitimci katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan İl Müdürü Yahşi, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrenciler için İzmir'de yapılan çalışmalardan bahsederken, Genel Müdür Güngör ise özel eğitimin özen gerektiren bir eğitim olduğunun altını çizdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukları hiçbir zaman kendi kaderlerine bırakmadıklarını söyledi. Kentte evden çıkamayan, utanan tek bir öğrenci bile kalmaması için uğraştıklarını sözlerine ekleyen Yahşi, "Milli Eğitim, çocukları baş başa, kaderiyle baş başa bırakmadı. Okula gelemeyen her öğrenci için evine giderek, onlara tek bir öğretmen bile göndererek müthiş bir işe imza attı. İzmir'de evden çıkamayan tek bir öğrenci kalmasın, utanan çocuk kalmasın. Bu işin karşılığını ailelerin dualarıyla yüreğimizde hissediyoruz. Milli Eğitim olarak duaları gönlümüzde hissediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yahşi ayrıca terör örgütü FETÖ sebebiyle kapatılan okulların özel eğitim ve okul öncesi eğitim gibi eğitim merkezleri için yeniden tasarlandığını da söyleyerek, "FETÖ'den gelen okulların büyük çoğunluğunu, erken çocuk, okul öncesi eğitim, özel eğitim merkezlerine varana kadar sayıyı artırarak ayırdık. İzmir'de okul öncesi eğitim, bilim sanat gibi eğitim merkezlerinin sayılarını artırıyoruz. Bu çalıştaya da İzmir'deki bütün okulları, dernekleri, paydaşlarıyla birlikte hepsini çağıralım istedik. Tanıyı ve teşhisi beraber yapalım, aileleri görelim dedik. Bu anlamda iki gün çalışacak çalıştayı tasarladık" ifadelerini kullandı.

unnamed-182.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yeni okullar buldukça özel eğitimi destekleyeceklerinin de altını çizerek, "Özellikle son dönemde FETÖ'den gelen kurumlar, Bayraklı Şehit Sevda Güngör Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Bayraklı Şehit Yalçın Aran Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi, Bornova Şehit Fatih Satır Bilim ve Sanat Merkezi, Bornova Şehit Tahsin Gerekli Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Bornova Şehit Emrah Sağaz Özel Eğitim Anaokulu, Karabağlar Şehit Lütfi Gülşen Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi, Konak Şehit Gülşen Özel Eğitim Anaokulu, Torbalı Rehberlik ve Araştırma Merkezi gibi ilimizde 19 tane özel eğitim iş merkezi, birinci ve ikinci kademe 6 tane özel eğitim mesleki eğitim merkezi, 4 özel eğitim anaokuluna 3 bin 154 öğrencimiz özel sınıflara taşınmaktadır. Bu öğrencilerimiz hostesine varıncaya kadar çok iyi durumlarda destekleniyor. Bu öğrencileri ıskartaya çıkarmadan, farklı bir gözle bakmadan eğitime devam edeceğiz. Takdire şayan bir öğretmen profilimizin olduğunu biliyorum.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'den sonra söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör ise, "Özel eğitim özenli bir eğitim ister. Özel eğitim özenli eğitimdir. Okul öncesi eğitimi, en zayıf ve en az yaygınlaşabildiğimiz bir alan. Okul öncesi eğitim mevcut durumda zorunlu değil. Ancak önümüzdeki dönemden itibaren zorunlu hale geleceği için kendimizi zenginleştireceğiz. Bu konuda öğretmenlerimize yönelik hazırlık olması amacıyla bir etkinlik kitabı hazırladık. Okul öncesi eğitimde ciddi mesafe almamız gerekiyor. Zorunluya geçince bu mesafeyi alacağız. Özel eğitim uygulama merkezlerinde bir programımız yoktu. Bu konuda TÜBİTAK ile anlaşma yaptık. Bu merkezlerin programları üzerinde çalışılıyor. Bir sene içerisinde elimizde olacak. Okulumuzda kazanımların ne olduğunu bilmemek bir eğitimci için karanlık ve tuhaf bir yolculuktur. Okullarımızın da hızla fiziki altyapılarını güçlendirme çalışmalarını yapıyoruz. 200'e yakın okulumuz yüksek standartlarda donatıldı. Konaklama eğitimi veren okullarımız neredeyse 5 yıldızlı otellerin konaklamasını aratmayacak. Aynı şekilde uygulama okullarımız modern bir kuaförü aratmayacak hale geldi. Amacımız öğrenciye iyi ve nitelikli eğitim verebilmek. Özel eğitimin çabasının örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından özel öğrenci Arda Feroğlu, katılımcılara müzik dinletisi sundu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör'e çalıştayın anısına Türk Bayraklı hediye takdiminde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.