Özel gereksinimli çocuklar için önemli TÜBİTAK projesi

Özel gereksinimli çocuklar için önemli TÜBİTAK projesi

Özel gereksinimli bireylerde farkındalık oluşturmak, bağımsız yaşam konularında destek sağlanarak toplumla bütünleşmelerini kolaylaştırmak hedefi ile Atatürk İlkokulu ve Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi proje çalışmalarına başladı.

Açıklanacak olan yarışma takvimi öncesi hazırlıklarını hızlandıran ilçemizin iki güzide kurumu TÜBİTAK 4008 Özel Gereksinimli Bireyler ve 4004 Doğa Eğitimine yönelik proje çalışmalarına başladı.

whatsapp-image-2022-11-16-at-16-27-16.jpeg

Atatürk İlkokulu müdürü Yurdagül Tekin yaptığı açıklamada; “Toplumda özellikle özel gereksinimli bireyler ve bu bireylere hizmet veren kişiler arasında bilimsel uygulamaların ve bilim kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamayı, özel gereksinimli bireylerin bilimsel etkinliklere ve topluma aktif katılımını etkileşimli uygulamalarla desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla projelerimize yenilerini eklemek üzere çalışmalarımıza başladık. Bayındırlı özel çocuklarımız için faydalı olması en önemlisi de farkındalığımızın artması için umarım yararlı çalışmalar yaparız.” dedi.

whatsapp-image-2022-11-16-at-16-27-16-2.jpeg

Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Ezgi BALCI, “Çocuklarımız tüketmeyi değil üretmeyi öğrenerek büyüsünler istedik. Onlar büyürken; sulayarak, çapalayarak, emek vererek büyütmeyi de öğrensinler istedik. Toprak, insanı hiçbir zaman eli boş göndermez” dedi.

whatsapp-image-2022-11-16-at-16-27-16-3.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.