Özel Havajet Öğrencilerine Üniversitede Mesleki Konferans Düzenlendi

Özel Havajet Öğrencilerine Üniversitede Mesleki Konferans Düzenlendi

Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Katip Çelebi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Topluluğu'nun gerçekleştirdiği 'Pilotluk Mesleği ve Nasıl Pilot Olunur?' adlı konferansa katılarak sektördeki yeni gelişmeler hakkında bilgi edindi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın desteğiyle üniversitenin Çiğli Ana Yerleşkesi'nde gerçekleşen konferansa, Pilot ADB İzmir Kokpit Müdürü ve Operasyon Koordinatör Yardımcısı Serdar Altunok konuşmacı olarak katıldı.

Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Hava Kurumu İzmir Menemen Şubesi yöneticileri ve öğrencileri ile üniversite öğrencilerinin katıldığı konferansta, katılımcılar arasında çekiliş gerçekleşti. Çekiliş sonucunda üniversite öğrencisi Ali İrşad Moğul, Sun Express'ten iç hatlara bir kişilik gidiş dönüş bileti kazandı. Özel Havajet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Nehir Topsakal ise, en iyi pilot anonsu gerçekleştirdiği için uçak maketi kazandı.

Yaklaşık beş yıldır Sun Express Havayolları'nda yardımcı pilotluk yaptığını, aynı zamanda şirketin İzmir Kokpit Müdür Yardımcısı ve Kokpit Sosyal Platform Koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Altınok, “Bu tür konferanslarda sık sık bulunmaktayım. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye'deki pek çok üniversitenin kariyer günlerine katılarak arkadaşlarımıza pilotluk mesleğiyle ilgili bilgilendirme yapıyorum. Havacılık sektörüyle ilgilenen arkadaşlarımızı doğru adreslere yönlendirmek bizim için çok önemli. Onların kariyerlerine, hedeflerine biraz olsa dokunmak, bizim için mutluluk kaynağı. Onların sorularını cevaplandırıp bu yolda neler yapmaları gerektiği ile ilgili bilgilendirme yapmaktayız” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.