Özel İAOSB Nedim Uysal MTAL'e yoğun ilgi, yeni sınıf açıldı

Özel İAOSB Nedim Uysal MTAL'e yoğun ilgi, yeni sınıf açıldı

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin (İAOSB) Türkiye’ye örnek olan okulu Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, açılışının dördüncü yılında gösterilen yoğun ilgiye bağlı olarak öğrenci alımı sayısını arttırdı.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı öncesi kayıt döneminde öğrencilerin ve ailelerin büyük ilgi gösterdiği Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, bu yıl 96 öğrenci olarak planlanan 9. sınıf kontenjanına 24 öğrenci daha ilave edilerek, bu dönem için alınacak öğrenci sayısı 120’ye çıkartıldı.

Henüz 3. yılını dolduran olan okula gösterilen yoğun talebi büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını bildiren İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Gerek fiziki şartları ve olanakları gerekse eğitim ve öğretim anlayışı açısından örnek bir okul olması hedefi ile yola çıkarak kurduğumuz okulumuz, hedefimizi başardığımızı ispatlar nitelikte geri dönüşler almıştır. Asıl görevimiz, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Biz İAOSB Yönetim  Kurulu olarak bu konuda maddi ve manevi tüm olanaklarımızı seferber ettik. Mevcut gayretimiz artarak devam edecektir. Toplamda 450’nin üzerinde öğrenci ön kayıt için okulumuza başvurdu. Puan üstünlüğüne göre sıralama yapılarak, ilk 96 öğrencinin kesin kayıt işlemleri tamamlandı. Ancak kayıt döneminde okulumuza beklenin çok üstünde talep gösterilmesi, ön kayıt yaptıran öğrencilerin puan ortalamasının 90 ve üzerinde olması nedeniyle Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar gereği 24 öğrencilik bir sınıf daha açtık. Tüm öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri yapıldı. Böylece dördüncü yılımızda 9. sınıflara toplam 120 öğrencimizi alarak, sanayimize ve ülkemizin geleceğine katkı koyacak yeni fidanları ailemize katmış olduk” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.